Dinamika zenetábor – művészet és játék egy hétig

473

Július 22–28. között Lókodban szervezte meg évek óta népszerű zenetáborát a Legato Egyesület. Idén 43, a zene iránt érdeklődő vagy már haladó szinten muzsikáló 10–15 éves fiatal jelentkezett a programba, amely a hangszeres és elméleti foglalkozások mellett kamarazenét, kórust és kreatív zenés játékokat ígért.

A barátságos helyszín, a LIA-Wolter Alapítvány ifjúsági házai megvédték a táborozókat a mostoha időjárás ellen, s a szakmai programok mellett volt alkalom zenés kvízre, számháborúra, lovaglásra, kézműves-foglalkozásokra. A táborozók idén is a klasszikus zene jegyében gyűltek össze: fuvola-, furulya-, hegedű-, brácsa-, cselló-, zongora-, ének- és gitárhangok szóltak a máskor kihalt falu házaiból, kertjeiből.

A zene kötötte össze a sokfelől (Székelyudvarhely és környéke, Csíkszereda, Brassó, Marosvásárhely, Kolozsvár, Magyarország, Amerikai Egyesült Államok) összesereglett fiatalokat, akikkel elhivatott művész-tanárok foglalkoztak. Derzsi Dénes (gitár), Derzsi Katalin (klasszikus canto), Filtner Tünde (zongora), Lászlóffy Árpád (kreatív zenés feladatok), Sándor Anna (hegedű), Sófalvi Emese (hegedű, brácsa), Pop Izabella (fuvola, furulya), Tifán Csaba (kórus) és Venczel Éva (cselló) munkája nem merült ki új repertoárdarabok betanításában, a közös muzsikálás, az újszerű megközelítések mind az egymásra figyelést és zene szeretetét erősítették a résztvevőkben.

A zárókoncerten a szülők, helyi érdeklődők zsúfolásig megtöltötték a lókodi unitárius templomot, s lelkesen méltatták a táborozók zenés produkcióit.

 

A Dinamika zenetábort a Legato Egyesület szervezte, a program megvalósítását Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, valamint a Communitas Alapítvány támogatta, köszönet érte!

Sófalvi Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.