Díjaztak, köszöntöttek

Szent István-napi előzetes

62

Véget ért a Virágos Székely­ud­var­hely program, amelynek hagyományos módon a Szent István-napi ünnepség égisze alatt tartják meg a kiértékelőjét. Ugyancsak az ünnepség részeként idén is köszöntötték a kerek évfordulóhoz érkezett házaspárokat.

Virágzik a Virágos Székelyudvarhely program. A termést is bemutatták Fotó: Városháza

Hétfő délután a Városháza meghitt, színes ünnepség helyszíne volt. A belső udvaron állították ki a Virágos Udvarhely programban megszépült bejáratokról, illetve ablakokról készült fotókat. A hatodik alkalommal meghirdetett programba idén 180-an jelentkeztek, ebből 23 intézmény, a többi utcaközösség vagy lakóközösség. Összesen 3636 egynyári növényt, 50 cserjét és 140 rózsatövet ültettek ki a városban. A résztvevők mindegyike apró ajándékot kapott, a legjobban sikerült „virágos pontok” létrehozói pedig növényekre beváltható vásárlási utalványt nyertek.
A virágos program után a Szent István teremben köszöntötték az idén kerek évfordulót ünneplő házaspárokat. Mintegy hetven pár volt jelen, és – mint a szervezők elmondták – ilyen sok párt még sosem köszöntött a város polgármestere. Gálfi Árpád 30 ezüstlakodalmas, 31 aranylakodalmas, 7 gyémántlakodalmas, sőt egy vaslakodalmas (65 éves évforduló) párnak gratulálhatott. Mindkét programpontot Abodi Nagy Blanka székelyudvarhelyi énekesnő fellépése tette hangulatosabbá.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek