Díjazták a Székelyföld diákpályázatának legjobbjait

A díjazottak átveszik az elismerést. Író-diákok Fotó: Kovács Hont Imre
181

A kolozsvári Finta Klára Ibolya költői prózáját ítélték a Székelyföld folyóirat diákpályázatára beérkező munkák legjobbikának, de a díjazottak között csíki, gyergyói, udvarhelyi, háromszéki és marosszéki származású diákkal is találkozhattunk. A folyóirat szerkesztői tegnap adták át a jutalmakat.

A díjazottak átveszik az elismerést. Író-diákok Fotó: Kovács Hont Imre

A Székelyföld folyóirat harmadik éve hirdetett pályázatot középiskolások számára. Ezúttal – messze túlszárnyalva a korábbi számokat – közel 300 pályamunka érkezett be Erdély minden szegletéből, és nemcsak a mennyiséggel, hanem a minőséggel is elégedettek lehettek a pályázat hirdetői. Tegnap a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium dísztermében díjazták a legjobb szerzőket.
A kulturális kiadvány főszerkesztője, Lövétei Lázár László, és főszerkesztő-helyettese, Fekete Vince várakozáson felülinek értékelte a pályázati felhívásra érkezett választ: különösebb hírverés nélkül is sokakhoz jutott el az üzenet, és színvonalas prózákat, verseket, esszéket küldtek be.
Az idei kiírást Szerelem, szerelem… jeligével hirdették meg. A legjobbnak Finta Klára Ibolya (Kolozsvár, János Zsigmond Unitárius Kollégium, 12. osztály) költői prózáját ítélték, ezzel ő nyerte el az első díjjal járó 1000 lejes pénzjutalmat. Második díjat nyert regényrészletével Voloncs Attila (Kézdivásár­hely, Nagy Mózes Gimnázium, 12. osztály), harmadiknak sorolták prózájával Kassay Annát (Csíkszereda, Márton Áron Gimnázium, 9. osztály). Különdíjban részesült esszéprózájával Laczkó Emőke (Gyergyóremete, székelyudvarhelyi Benedek Elek Tanítóképző, 12. osztály) és szintén regényrészlettel Cseke Tamás (Marosvásárhely, Bolyai Farkas Gimnázium, 12. osztály). A második díjjal 750, a harmadikkal 500 lejes pénzjutalom járt.
A pályázat legjobbjaival egyúttal „rendhagyó irodalomórát” tartottak a Székelyföld szerkesztői.

Kovács Hont Imre

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.