Díjazták a legjobbakat: Szőcs László a legjobb veterán

95

Akárcsak a 2018-as esztendőben, 2019-ben is a legjobb magyar veterán cselgáncsozónak egy csíkszeredai sportolót választott a Magyar Judo Szövetség (MJSZ). A választás ezúttal a világbajnoki bronzérmes Szőcs Lászlóra esett.

Az MJSZ 2019-es díjazottjai

Évzáró ünnepséget tartott a Magyar Judo Szövetség a Papp László Sportaréna Mastercard termében, Tóth Krisztián és Özbas Szofi lett 2019-ben az Év dzsúdósa Magyarországon.
Köszöntőjében dr. Tóth László, az MJSZ elnöke kiemelte, különleges esztendőt zárhat a magyar dzsúdósport, hiszen ebben az évben három rendkívüli esemény is történt: hivatalossá vált, hogy az olimpiai mozgalomban érintett nemzetközi sportszövetségek közül elsőként a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) Budapestre helyezi a székhelyét, Marius Vizer, az IJF elnöke bejelentette azt is, hogy 2022-ben ismét hazánk rendezheti meg a sportág legjelentősebb eseményét, a felnőtt világbajnokságot.
„Ez utóbbi különösen fontos, hiszen a magyar dzsúdóban generációváltás zajlik, most olyan erős utánpótlás-csapatunk van, amilyen néhány évvel ezelőtt az Ungvári Miklós, Mészáros Anett, Csernoviczki Éva nevével fémjelzett időszakban feltűnt. Számukra nagy lehetőséget ad majd a hazai rendezésű világbajnokság” – fogalmazott a szövetség elnöke.
A díjazottak között szerepel a csíkszeredai veterán sportoló Szőcs László. Szőcs az idén Marrákesben megrendezett világbajnokságon az M5-ös kategória +100 kilogrammosok versenyén a bronzérmet szerezte meg. Ráadásul úgy, hogy már az első meccsén sérülést szenvedett és sérüléssel lépett tatamira. A sportág szerelmesei talán emlékeznek arra, hogy ezt a díjat a tavalyi esztendőben is egy csíkszeredai sportoló érdemelte ki Sinka Szabolcs személyében.
A díjazottak: az Év felnőtt férfi dzsúdósa: Tóth Krisztián (MTK Budapest); az Év felnőtt női dzsúdósa: Özbas Szofi (Ceglédi VSE); az Év felnőtt férfi edzője: Pánczél Gábor (férfi szövetségi kapitány, MTK Budapest); az Év felnőtt női edzője: Bíró Tamás (Ceglédi VSE); az Év U23-as férfi dzsúdósa: Gőz Roland (MTK Budapest); az Év U23-as női dzsúdósa: Özbas Szofi (Ceglédi VSE); az Év junior férfi dzsúdósa: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE); az Év junior női dzsúdósa: Özbas Szofi (Ceglédi VSE); az Év ifjúsági férfi dzsúdósa: Farkas Bence (Rákosvidéke Hajtós DSE); az Év ifjúsági női dzsúdósa: Mamira Luca (Toto Sport SE); az Év utánpótlásedzője: Bíró Tamás (Ceglédi VSE); az Év veterán férfi dzsúdósa: Szőcs László (Magyar Judomesterek Clubja SE); az Év veterán női dzsúdósa: Vészi Klára (Magyar Judomesterek Clubja SE); az Év veterán edzője: Flóri Miklós (Magyar Judomesterek Clubja SE); az Év bírója: Rábai László; az Év speciális férfi dzsúdósa: Kovács Ádám; az Év speciális női dzsúdósa: Gátfalvi Vivien; az Év speciális férfi edzője: Juhász József; az Év speciális női edzője: Juhász Dániel.

HN-összállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek