Díjazták a legjobbakat

193

A Brassaï sajtófotópályázat legjobbjait, továbbá a legszínvonalasabb írott, rádiós és tévés újságírói munkákat, valamint tavalyi sajtófotókat is díjaztak pénteken, A szabad sajtó napja elnevezésű program alkalmával.

Munkatársunk, László F. Csaba átveszi a díjat. Jó munka gyümölcse Fotó: Iochom Zsolt

A Hargita Megye Tanácsa és a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) által szervezett rendezvény három pillérre épült.
Az első részben díjazták a Brassaï sajtófotó-pályázatra beérkezett 2016-os munkákat. A Megyeháza Galériában nyílt tárlatanyag készítői közül nagyon sok volt a székelyföldi pályázó, a 22 díjazott közül pedig hat Hargita megyei. A MÚRE fotópályázatának legjobbjai közül előzőleg már többen Nagyváradon átvehették a díjukat, ez alkalomból kifejezetten a székelyföldi újságírókat díjazták. Az elsimerésben részesültek között találkozhattunk korábbi munkatársunkkal, László Róberttel (Portré kategória 2. díj, Fotóriport kategória 3. díj). Díjazták ugyanakkor Halmágyi Zsoltot (Sportfotó 1. díj és Magyar Sportújságírók Szövetségének díja), Kis Szilárdot (Szathmári Pap Károly-plakett), Szigeti Vajk Istvánt (Hír, eseményfotó 2. díj, Sportfotó 3. díj) és Veres Nándort (Hír, eseményfotó 1. díj, Szathmári Pap Károly-bronzérem). Dicséretben részesült ugyanakkor Iochom Zsolt is. A díjakat Rácz Éva MÚRE-elnök és Szűcs László kurátor adta át.
A második részben – ugyancsak a galériában – bemutatták a Kövek, sorsok, bányák, emberek című riportkötetet, amely a MÚRE 2017-es Hunyad megyei riportútjainak termését zárja kötetbe. Az eseményen személyesen a szerzők is megosztották gondolataikat.
Este került sor a sajtógálára, amelyen öt kategóriában díjazták a 2017-es esztendőben megjelent pályamunkák szerzőit. Írott kategóriában első lett Matekovics János Zoltán (Háromszék), második díjat kapott Vajda György (Népújság), harmadik díjban Hecser László (Háromszék) részesült.
A televíziós híradó kategóriában az első és a második díjat a Sóvidék Televízió munkatársai nyerték el, harmadik díjat kapott az Erdélyi Magyar Televízió. A televíziós riport, portré kategóriában első lett Magyari Tekla és Simó Csaba, az M1 tudósítói, második díjas a Video Box Stúdió, harmadik pedig Becze Zoltán az Olimpia Stúdió részéről.
Rádiós kategóriában első helyezést ért el Oláh-Gál Elvira (Kossuth Rádió), második díjat kapott Biró István (Bukaresti Rádió), harmadik díjat pedig Sármási-Bocskai János (Marosvásárhelyi Rádió).
A fotó, fotóriport kategóriában első díjban részesült Veres Nándor (MTI), második díjat kapott Fodor Zsuzsánna (Hargita Stúdió), míg a harmadik helyezést munkatársunk, László F. Csaba érdemelte ki.

HN-információ

A cikk a Hargita Népe március 26-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek