Díjazták a kiskertészeket

144

A veteményezéstől a begyűjtésig figyelemmel követte a Kiskertész-programban részt vevő diákokat a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő vidékfejlesztési egyesület, amely a múlt pénteki tanácsülés alkalmával adta át a legjobbaknak járó díjakat.

Kolumbán Dávid tanácsos és Márton István egyesületi elnök átadja a legjobbaknak elismerését. Beérett a vetés Fotó: Kovács Hont Imre

A saját, helyi termékeket az iskolások körében népszerűsítő Kiskertész-programot hatodik alkalommal hirdette meg idén a Hargita Megyei Vidékfejlesztési Egyesület, és ezúttal 23 iskola 780 diákja vett részt az osztályok közötti és az egyéni versenyen. Közülük fényképekkel ellátott dolgozat alapján válogatták ki azt a 35-öt, akiknek részletesen megvizsgálták a veteményesüket.
Márton István egyesületi elnöktől megtudtuk: Csík, Udvarhely, Gyergyó és Hévíz térségre lebontva egyéni és osztályok közötti verseny zajlott. A legjobb kiskertészek fényképezőgépet nyertek egyéb ajándékokkal, a legjobb osztályok pedig fóliasátrat. Csíkszéken a bánkfalviak taroltak, akik Márton István szerint megyeszerte a legszebb veteményesekkel rukkoltak elő: első helyezett lett a Márton Ferenc Általános Iskola tanulója, Lacz Brigitta. Udvarhelyszéken a siménfalvi Ficzi Barna lett az első (Marosi Gergely Általános Iskola), Gyergyóvidék legjobbja az újfalusi Márton Tamara lett (Elekes Vencel Általános Iskola), a hévízi térségben pedig Maria Cazan bizonyult a legügyesebbnek (Andrei Șaguna Általános Iskola, Maroshévíz).
Az osztályok versenyét a gyer­gyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola 3. osztálya nyerte meg.

Kovács Hont Imre

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.