2021, január 17, vasárnap.

Díjazták a kiskertészeket

Díjazták a megyei önkormányzat vidékfejlesztési egyesületének Kiskertész programjára jelentkező diákokat. Idén a megye 47 településéről immár több mint 990 tanuló és 54 osztályközösség nevezett be abba a versenybe, amely révén a zöldségtermesztés alapjait sajátíthatják el a résztvevők. Munkájuk gyümölcsét ráadásul jóízűen el is fogyaszthatják.

Tegnap Csíkszeredában, a Megyeháza Galériában Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének Kiskertész programjára jelentkező diákokat díjaztak. A programban idén a megye 47 helységéből több mint 990 tanuló és 54 osztály vett részt: Csík térségből 283, Udvarhely térségből 289, Gyergyó térségből pedig 472 diák csatlakozott. A program keretében ötféle vetőmagot tartalmazó csomagokat osztottak ki az iskolásoknak, amelyekből a gyermekek veteményeznek, a termés gondozását, betakarítását pedig zsűri bírálta el.

Tegnap Csík térség öt településéről összesen nyolc diákot díjaztak: György Vilmos, Csilip Zalán és Halmágyi Balázs Csíkbánkfalváról, Vitos Viktória Csíkszentkirályról, Garda-Mátyás Hanna és Fikó Eszter Mária Csíkszeredából, Török-Láday Gergő Csíktaplocáról, Gergely Richárd pedig Csíksomlyóról részesült elismerésben.

− Megtanulhatják szeretni a földet a Kiskertész program résztvevői, és remélhetőleg versenyen kívül is folytatják majd ezt a tevékenységet. Hargita megyében a természet védelme, az egészséges életmódra való nevelés tekintetében ez a program nagyon fontos lépcsőfok – emelte ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. 

A program segít a gyermekek felelősségtudatának és természet iránti szeretetének kialakításában, az alapvető botanikai ismeretek elsajátításában, biztosítja a csapatmunka örömét, fejleszti a matematikai ismereteket és a kreativitást. Egyben egészséges életmódra ösztönöz, ugyanakkor a gyerekeket türelemre neveli.Szilágyi Dalma-Orsolya

Kapcsolódó cikkek:

14,315RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb