Diákok szépítik az udvart

Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár

128

A MOL Románia zöldövezet-programjában pályázott sikeresen a Gyer­gyószentmiklósi Városi Könyvtár – a 9000 lej összértékű projekttel az udvart teszik rendbe. A könyvtárigazgatótól megtudtuk: olvasókert kialakítását tervezik, és mivel közösségi térről beszélünk, diákokat is bevonnak.

Ferencz Lehel kertészmérnök magyaráz a diákoknak. Új ismeretek Fotó: Kertész László

Tegnapi ottjártunkkor már élettel volt tele a könyvtár udvara: Ferencz Lehel kertészmérnök a gyümölcsfák és bokrok metszéséről, neveléséről beszélt a Vaskertes Általános Iskola két osztályközösségének. A szakember nemcsak elméletben ismertette, hanem gyakorlatban is bemutatta a folyamatot, a gyermekek pedig elmondásuk szerint számos új ismerettel gazdagodtak.
Poráczki Judit könyvtáros érdeklődésünkre rámutatott, ezenkívül még három rendezvényt foglal magába a Zöld Könyvtár elnevezésű program: április 23-án gyümölcsfákat és bokrokat, május 14-én dísznövényeket ültetnek, június 5-én pedig szimpóziumot tartanak. Hozzátette, addigra kiteljesedik a program, új kerti bútorok díszítik majd a teret, így szeretettel várják az érdeklődőket, hogy megtekintsék a könyvtár „új” udvarát.
Ferencz-Mátéfi Kriszta könyvtárigazgató megjegyezte, diákok bevonásával igyekeznek létrehozni az olvasókertet, azonban bárkit szívesen látnak, aki segítene a projekt megvalósításában.
– Bárkit szívesen látunk, aki tenni szeretne azért, hogy a könyvtárunk környezete barátságosabb legyen, emellett pedig új teret biztosítson az olvasóközönségnek – fogalmazott. Elhangzott: a következő rendezvényeket illetően a város többi általános iskoláját is igyekeznek bevonni.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.