Diákok pályázhatnak az Orbán Alapítványnál

Bemutatták a Rehabilitációs központ tevékenységét

100

Sajtótájékoztatón ismertette tegnap az Orbán Alapítvány a bethlenfalvi Rehabilitációs Központja tevékenységét, illetve két pályázatot is meghirdetett elemi, általános, valamint középiskolások részére.

Orbán Ágnes és Tóth Adél. Segítségnyújtás Fotó: Orbán Alapítvány

Fejlesztő foglalkozásokat tart mozgásszervi problémákkal, illetve fejlődési zavarokkal küzdő gyermekek számára 3–18 éves korig az Orbán Alapítvány bethlenfalvi nappali foglalkoztató központja. A nappali foglalkoztató fő célja a sajátos nevelési igényű gyermekek komplex fejlesztése, illetve a kora gyermekkori intervenció, amely a megkésett, eltérő fejlődési vagy fejlődési zavarral küzdő gyermekeknek és családjuknak nyújt egyénre szabott fejlesztő és terápiás programot vagy egyéb szociális segítséget és tanácsadást.
A fejlődési zavart számtalan tényező okozhatja: koraszülés, oxigénhiány vagy egyéb post- és perinatális sérülés, lehet öröklődő, genetikus (Down-szindróma) vagy szerzett sérülés stb. A központ egyéni, valamint csoportos foglalkozásokat is biztosít mozgásszervi problémákkal (lúdtalp, gerincproblémák stb.) küzdő gyermekek számára. A nappali foglalkoztatóban hetente 40-50 gyermek részesül ingyenes gyógypedagógia-, valamint gyógytornafejlesztésben. A terápiában részesülő gyermekek egyéni, illetve csoportos tevékenységen vesznek részt.
A központ jelenleg 10 szakemberrel dolgozik. Az elérhető terápiák a következők: általános gyógytorna, gyógypedagógia, mozgásfejlesztés és mozgásszervi rehabilitáció, szenzomotoros fejlesztés, kinesio taping kezelés, Schroth-terápia, ABA-terápia – sorolta Tóth Adél, a rehabilitációs központ vezetője.

„Ti vagytok azok”
Orbán Ágnes, az Orbán Alapítvány elnöke a pályázati kiírásokról tájékoztatva elmondta, hogy olyan VII–X. osztályok jelentkezését várja, akik szívesen részt vennének az alapítvány gondozásában levő fiataloknak szervezett eseményekben. Bentlakóiknak és a gondozásukban álló gyerekeknek gyakran szerveznek kirándulásokat, nevelő és oktató jellegű programokat, kézműves- foglalkozásokat.
– Az ilyen eseményeken – és nem csak – velünk együtt részt vevő „testvérosztályt” keresünk, akik aktívan kivennék részüket az alapítvány életéből – fogalmazott Orbán Ágnes.
A jelentkezés módja olyan motivációs levél elküldése az orban­fund­@gmail.com e-mail-címre, amelyben a pályázó osztály megfogalmazza, hogy mit tud az Orbán Alapítványról, valamint azt, hogy mit szeretne megvalósítani az alapítvány fiataljaival. A jelentkezési határidő március 22.

„Így látom én”
A második pályázat azon elemi és középiskolás diákoknak szól, akik a fogyatékossággal kapcsolatos egyéni látásmódjukat rajz, fotó, illetve kisfilm formájában mutatnák be. A kategóriák, technikai és formai követelmények, díjazás és minden egyéb információ megtalálható lesz holnaptól az alapítvány honlapján, a www.orban.ro-n. A jelentkezési határidő május 6.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek