Diákok a környezetvédelemért: Ökocivilizációs játék

9

Környezetvédelmi témájú festett plakátkiállítást szervezett a gyergyótekerőpataki Tarisznyás Márton Általános Iskola a február–márciusi időszakban. Az alkotásokkal egy közép-európai ökocivilizációs játékban vettek részt, emellett jótékonysági és faültetési akcióval is gazdagították az eseményt.

Tegyünk együtt a földért mottóval szervezett öko­ci­vi­lizációs játékot Az Európai Fiatalságért és Kerek Világ Alapítvány a 2019–2020-as tanévben. A játékban 11 gyergyótekerőpataki diák vett részt: a festett alkotásokat vándorkiállítás keretében mutatták be Gyergyóújfaluban és Tekerőpatakon.
Az ökorehabilitációs tárgykörű vándorkiállítás központi témája az Élet-FA, így a diákok a legkülönbözőbb alkotásokon mutatták meg a környezet védelmének fontosságát. Kulturális műsorral is készültek, amelyet a kiállítások helyszínein bemutattak: énekek, versek hangzottak el, melyek központi témája a fa volt – mondta el Kolumbán Csilla pedagógus, a diákok mentora.
A színes, figyelemfelkeltő, keretbe foglalt alkotások elkészítésében Bernád István rajztanár vállalt koordinátorszerepet. A diákok munkáit a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskolában, a kultúrházban farsangi ünnepség keretében, valamint Tekerőpatakon a Keresztelő Szent János Gyermekotthonban is bemutatták.
A játék részeként a diákok adománygyűjtést is szerveztek: a pénzadományokat az afrikai Kongó Köztársaságban élő gyermekek iskoláztatására ajánlották fel. A program részeként az iskolások ötven facsemetét ültettek el Hevederben a Tekerőpataki Közbirtokosság segítségével.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek