Diákirodalmi könyvbemutató

66

Hargitától Holvanig címmel zajlott diákirodalmi könyvbemutató a hétvégén Csíkszent­do­mokoson, amely a 2014–2017-es időszakban a felcsíki általános iskolások számára meghirdetett vers- és prózaíró pályázat termését ismertette. Dobos Melinda programfelelőstől megtudtuk, hogy az elmúlt három évben több mint 300 pályamű érkezett a Felcsík Kistérségi Társulás által szervezett versenyre, amelyek közül 52 tanuló alkotását díjazták.

Több mint 300 pályamű közül válogattak. Egy kötetben a legjobbak

Csíkszentdomokoson mutatták be a Hargitától Holvanig című diákirodalmi könyvet múlt szombaton. A kötet azoknak a felcsíki V–VIII. osztályos tanulóknak az írásait tartalmazza, akik 2014 és 2017 között kiemelkedőnek bizonyultak a Felcsíki Kistérségi Társulás által meghirdetett vers- és prózaíró pályázaton. Az elmúlt három évben több mint 300 pályamű érkezett felhívásra, közülük 52 szerzeményt díjaztak.
– A Hargitától Holvanig című kiadványba a nyertes írásokat gyűjtöttük össze. A pályázat első évében nem volt meghatározott tematika, de 2015-ben mondák és legendák, 2016-ban Márton Áron élete és szellemisége, tavaly pedig Arany János volt a téma – közölte Dobos Melinda.

Keresztes Bea

A cikk a Hargita Népe március 6-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek