Derzsi László a jelölt

22

Az RMDSZ-nek kötelessége foglalkoznia azzal, hogy miért nem zajlanak a megfelelő ütemben Székelyudvarhelyen a felújítások, miért torpant meg a fejlődés, miért maradtak el a nagy befektetések, és ugyanakkor fel kell mutatnia a jövőképet is – jelentette ki Derzsi László székelyudvarhelyi RMDSZ-elnök tegnap esti sajtóértekezletén. Kelemen Hunor szövetségi elnök támogatásáról biztosította a szervezet polgármesterjelöltjét.

Az a csapat, amely két éve felállt itt, az udvarhelyi RMDSZ keretében, amely két éve dolgozik, képes arra, hogy az önkormányzati választások után megvalósítsa azt a sor tervet, amelyet be fogunk mutatni a közeljövőben – mondta Derzsi László, aki a helyi szervezet választmányának döntése értelmében megpályázza a polgármesteri tisztséget az őszi önkormányzati választásokon. Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke elmondta, hogy a maga és az érdekképviseleti szervezet nevében támogatásra érdemesnek tartja az elképzelést.

– Székelyudvarhely városát fel lehet zárkóztatni abba a sorba, amelyen Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely halad, vagy akár Gyergyószentmiklós, ahol nem mi adjuk ugyan a polgármestert, de együtt tudunk dolgozni a tanácsosokkal – fejtette ki Kelemen –, most nem soroljuk a mutatókat, de a folyamat és a fejlődés azokon a közösségeken egyértelműen látszik. Székelyudvarhely többet érdemel. Reméljük, tartható majd a kijelölt szeptember 27-i időpont a helyhatósági választások esetében. Választási kampányról még nem beszélhetünk, hiszen nagy tömegrendezvényeket nem lehet szervezni, de a szigorú előírások mellett úgy kell dolgoznunk, hogy képesek legyünk megszólítani a választópolgárokat. 

Simó Márton

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek