Délhegy-kupáért hajtottak

Kutyafogathajtók versenyeztek csomafalván

119

Ötödik alkalommal szervezték meg a Délhegy-kupa kutya­fogat­hajtó sprintversenyt Gyer­­gyó­­cso­ma­falván. A kétnapos rendezvény iránt ezúttal is nagy volt az érdeklődés, a versenyzők nyolc kategóriában mérték össze a maguk, illetve a kutyáik ügyességét, a verseny sikeréhez pedig a kedvező időjárás is hozzájárult.

Rajt előtti feszült pillanat. A kutyák már futnának Fotó: Rokai Attila

Nagyszerű hangulatban telt a Gyergyócsomafalva Lok nevű részén tartott kétnapos kutyafogathajtó sprintverseny. A helyi önkormányzat, a turisztikai és rendezvényszervező iroda, valamint Baróti Botond által szervezett versenyre az ország minden tájáról érkeztek hajtók és kutyák, a viadalon összesen huszonnégy hajtó vett részt.
A D2-es kategóriában (2 kutyás fogat Alaszkai malamut, Grön­landi kutya, Szamojéd) a kolozsvári Chetreanu-Don Paul végzett a harmadik helyen, második a nagyszebeni Daniel Ten­tiș lett, míg a legjobb időt a szintén kolozsvári Voicu Bogdan futotta. A D1-es kategóriában (2 kutyás Szibériai husky fogat) Da­rian Tăuțan lett a harmadik, másodikként a dezméri Moca Dan végzett, míg első helyen a csíkszentmárto­ni Both Sebestyén zárta a versenyt.
A C1-es kategóriában (3-4 husky fogat) a salamási Marc Gabriel lett a harmadik, a borszéki Molnár Sándor második helyen végzett, míg legügyesebbnek a zalatnai Alexandru Achim bizonyult.
A B1-ben (5-6 husky fogat) a kolozsvári Mircea Tăuțan állhatott a dobogó harmadik fokára, második helyen a madéfalvi Kósa Ernő végzett, első pedig a verseny legfiatalabb résztvevője, a csomafalvi Baróti Rebeka lett.
A C2 kategóriában (3-4 ma­lamut fogat) a balánbányai Gi­că Basarab lett a harmadik, a sepsiszentgyörgyi Barta Róbert másodikként zárt, az első helyezésnek pedig a szintén balánbányai Constantin Grosu örülhetett.
Az A1-es kategóriában (7-8 husky fogat) a csomafalvi Baróti Botond lett a harmadik, második helyen fia, Baróti Nándor végzett, míg leggyorsabban a csomafalvi származású, óradnai plébános, Kiss Attila ért célba.
A nyílt kategóriában tizennégy kutyával a csíkszeredai Parajdi Zoltán egyedüliként indult, és egy nagyszerű bemutatót tartott, emellett két skijöringest is köszönthetett a közönség: második helyen Alexandru Covali, míg elsőként Alexandr Bannicov kutyái lépték át a célvonalat, mindkét versenyző Moldovából érkezett.
A Sándor Ernő Emlékdíjat idén a salamási Marc Gabriel kapta.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek