Decemberig megkapják a pénzt

58

Legkésőbb december 11-ig kifizetik a Szülőföldön magyarul programban idénre meghirdetett támogatásokat azoknak a pályázóknak, akik az OTP Banknál nyitott folyószámlával rendelkeznek. Az oktatási támogatást első alkalommal igénylők legkésőbb december végéig kapják kézhez az általános és középiskolás diákok esetében 17 800, illetve az egyetemisták esetében 2800 forintban meghatározott állami juttatást.

Befejeződött a Szülőföldön magyarul programba idén benyújtott pályázatok elbírálása, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pedig elkészítette a támogatást igénylők ábécésorrendben történő kifizetésének névsorát – tudtuk meg tegnap Bartolf Hedwigtől. A Szülőföl­dön magyarul program koordinátora hozzátette, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége a következő időszakban készíti elő a pályázók hivatalos értesítőjét, amelyet postán keresztül október végéig mindenki kézhez kap. Elárulta, a Bethlen Gábor Alapkezelő által összeállított kifizetési sorrend a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének honlapján, illetve a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapon is megtekinthető.
A kifizetési sorrend alapján az alapkezelő októberben elsőként azoknak az igénylőknek folyósítja az oktatási támogatást, akiknek a vezetékneve A, C és D betűvel kezdődik, majd a B vezetéknevű jogosultak következnek. A honlap tanúsága szerint október 30-ra vannak kiírva az E, F, G családnevűek is. A program helyi koordinátora szerint azok a családok, akik már rendelkeznek OTP-bankkártyával legkésőbb december 11-ig megkapják a támogatást, de a többi pályázónak is legkésőbb december végéig számlájára érkezik az összeg.

[box type=”shadow” ]A Szülőföldön magyarul támogatás folyósításának ütemterve:

2015. október 16. – A, C, D
2015. október 23. – B
2015. október 30. – E, F, G
2015. novemver 6. – H, I, J, L
2015. november 13. – K
2015. november 20. – M, N, O
2015. november 27. – P, R, T
2015. december 4. – S
2015. december 11. – U, V, Z[/box]

Pál Bíborka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.