Decemberi eredményekről tájékoztattak

78

A Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal országos feladatnak eleget téve elemeket és akkumulátorokat, kristályüvegeket és a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó élelmiszereket, saját feladatként pedig éttermeket és karácsonyi díszeket ellenőrzött az év utolsó hónapjában.

Laurenþiu Moldovan főbiztos. Folyamatos ellenőrzések Fotó: archív

Laurențiu Moldovan megyei fogyasztóvédelmi főbiztos szerdán közölt adatai alapján december során mintegy 107 ezer lejre bírságoltak kereskedelmi egységeket, szolgáltatókat.
Elemek, akkumulátorok és ezek­hez kapcsolódó elektronikus hul­ladékok vizsgálata során hat jogi személy közül négynél találtak kihágásokat. 11 ezer lej bírság mellett egy írásos felszólítással is büntettek.
A kristályüveg termékek osztályozását és jelölését vizsgáló eljárásuk során hét céget ellenőriztek, kettőnél találtak rendellenességeket, és egy 5000 lejes bírság mellett egy írásos figyelmeztetést róttak ki.
A karácsonyi élelmiszerek terén hústermékeket, édességeket és péktermékeket vettek górcső alá. A 28 ellenőrzött jogi személy felénél találtak kivetnivalót, összesen 61 ezer lejre bírságoltak és további 10 figyelmeztetést nyújtottak át.
A saját feladatok terén két tematikájuk volt: éttermeket és közélelmezéssel foglalkozó jogi személyeket vizsgáltak, továbbá tűzijátékokat és karácsonyi díszeket árusító cégeket ellenőriztek. Utóbbi esetekben 30 ezer lejre bírságoltak és egy írásos figyelmeztetés született.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.