Debrecenben kezdték az év utolsó túráját: Nyerni tudtak a csíkiak

28

Rangadóval indult a hétvége a jégkorong Erste Ligában, hiszen a listavezető Csíkszeredai Sportklub a Debreceni DEAC vendégeként lépett pályára. Debrecenben pedig minden csapat megszenved.

A kék-fehérek visszavágtak a legutóbbi DEAC elleni vereségért                                                           Fotó: jkb.hu

Rangadó rangadó hátán. Ez jellemezheti tömören a Csíkszeredai Sportklub hétvégi Erste Liga-szereplését, hiszen a kék-fehérek nyitásként a Debreceni DEAC vendégeként igyekeztek borsot törni ellenfelük orra alá, akik nagy csatában vannak a dobogós helyezésért az alapszakasz végéhez közeledve.
Kiindulva abból, hogy a csapatok már kétszer összemérték erejüket az idény során, egyszer a Sportklub és egy alkalommal a DEAC nyert, arra lehetett számítani, hogy kemény csata lesz.
Így is történt, bár az első húsz percben a Sportklubnak sikerült dominálnia ellenfelét, és már az ötödik percben a hét játékosának választott Rokaly Szilárd betalált Hetényi ketrecébe. A folytatásban a vendégcsapat sokkal többet próbálkozott, de eredménytelenül. Az olló a második felvonásra kezdett összébb zárulni, a nézők egy kiegyenlített 20 percet láthattak és egy újabb csíki gólt. A 35. percben a kék-fehérek emberelőnybe kerültek, amelyet bő egy percen belül használtak ki. Shalla kapu elé betett passzát Taratuhin juttatta a gólvonalon túlra.
A záró felvonásban sokáig gyötörték egymást a felek, a második 10 perchez érve a hazaiak két alkalommal is előnyt játszhattak. Az elsőt elrontották, míg a másodiknál, három perccel a vége előtt, kapusukat lehozva igyekeztek rohamozni. A hat a négy elleni szituációt rosszul játszották meg, Taratuhin betalált az üres kapuba, eldöntve a három pont sorsát.
A Csíkszeredai Sportklub a napokban folytatja rangadói sorát, hiszen ma este a címvédő Ferencváros-Telekom, míg vasárnap este az Újpest vendégei lesznek.

Újabb esély a kapaszkodásra
A Gyergyói HK a hétvégén két mérkőzést kell letudjon, méghozzá hazai környezetben, és újabb esélyt kap arra, hogy közelebb zárkózhasson a felsőházra. Ehhez előbb a Hokiklub Budapestet kellene két vállra fektetni péntek este, majd szombaton a Dunaújvárosi Acélbikák érkeznek. Amennyiben nem kezdi a GYHK szállítani a pontokat, akkor minden bizonnyal elúszik a felsőházi rájátszás a számukra.

Erste Liga, eredmény
Debreceni DEAC – Csíkszeredai Sportklub 1–3 (0–1, 0–1, 1–1) /Molnár D. (59.), illetve Rokaly Sz. (5.), Taratuhin (36., 59.)/.

A hétvégi műsor
Péntek: Gyergyói HK – Hokiklub Budapest (18.30), Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák (18.30), Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (19).
Szombat: Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák (18.30), Brassói Corona – Hokiklub Budapest (18.30).
Vasárnap: Debreceni DEAC – Ferencváros-Telekom (19.30), Újpest – Csíkszeredai Sportklub (19.30).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek