Dániával hangolnak a vébére

Ilyés is a keretben

39

Chile után Dánia ellen mérkőzik meg a magyar férfi kézilabda-válogatott előbb Aar­hausban, majd Odensében. A székelyudvarhelyi Ilyés Ferencet is a soraiban tudó magyar válogatott célja mindenképp az lehet, hogy elcsípje az első hét hely valamelyikét.

Ilyésék nagyot kell küzdjenek az olimpiai kvalifikációs helyért

A szűkített világbajnoki keret tagjai közül három játékos nem szerepel a magyar férfi kézilabda-válogatott e heti, dániai edzőmérkőzésein. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Csoknyai István–Vladan Matics edzőpáros úgy döntött, a Tatabánya kapusa, Bartucz László, a Székelyudvarhelyi KC korábbi játékosa, ám most a Gyöngyös beállója, Vilovszki Uros és a francia HBC Nantes irányítója, Faluvégi Rudolf nem lép pályára az olimpiai címvédő ellen csütörtökön Aarhusban és vasárnap Odensében. A magyar csapat múlt csütörtökön kezdte a közös felkészülést, szombaton pedig 16–10-es első félidőt követően 31–24-re legyőzte Chile válogatottját Budaörsön.
A német–dán közös rendezésű világbajnokságot január 10. és 27. között rendezik, a magyarok a koppenhágai D csoportban Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával találkoznak. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe. A világbajnokság győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.
Csoknyai István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya reméli, hogy csapata legalább kilenc mérkőzést játszhat a világbajnokságon. „A legfőbb célunk, hogy minden ellenfelünkkel szemben reális esélyünk legyen a győzelemre. Ami az egész tornát illeti, az is fontos, hogy az összes mérkőzésünkön jól használjuk ki az erősségeinket. Reméljük, kilenc vagy tíz meccset játszhatunk” – nyilatkozta a kapitány a nemzetközi szövetség (IHF) honlapján.
Csoknyai szerint a magyar válogatott egyik erőssége az lehet, hogy tapasztalt játékosok alkotják, akiknek a többsége jól ismeri egymást, hiszen évek óta szerepelnek a nemzeti csapatban. „Másrészt viszont október végén új korszakot kezdtünk, ezért a világbajnokság kezdetéig nagyon sok feladatunk van” – tette hozzá.
Az IHF honlapja szerint a magyar csapat három kulcsjátékosa Lékai Máté, a Telekom Veszprém irányítója, Balogh Zsolt, a MOL–Pick Szeged jobbátlövője és Mikler Roland, a Veszprém kapusa, ezért nagyon sok múlik az ő teljesítményükön.

A magyar keret
Kapusok: Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya).
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE).
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Balogh Zsolt (MOL–Pick Szeged), Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE).
Irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Lékai Máté (Telekom Veszprém).
Beállók: Bánhidi Bence (MOL–Pick Szeged), Schuch Ti­muzsin (Ferencváros), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya).
Balátlövők: Bodó Richárd (MOL–Pick Szeged), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Ademar León, spanyol), Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE).
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek