Dániában kézilabdáznak

75

Ha nem is az olimpiai kvótát, de legalább a kvalifikációra való jogosultságot szeretné kivívni a román és a magyar női kézilabda-válogatott a pénteken Dániá­ban rajtoló világbajnokságon. Egye­nes ágon az első hely ér részvételt, míg a 2–7. helyezettek selejtezőre jogosultak. Utóbbi helyezés elérése egyik csapatnak sem lehetetlen.

Magyar–román mérkőzés csak az egyenes kiesési szakaszban lehet
Magyar–román mérkőzés csak az egyenes kiesési szakaszban lehet

Dánia ad otthont a női kézilabda-világbajnokságnak, amelynek nemcsak az a tétje, hogy kik jutnak éremhez, hanem a jövő évi olimpia árnyékában rendezik a tornát. A világbajnok ugyanis közvetlenül kijut a riói olimpiára, a 2–7. helyezettek részt vehetnek a 2016 márciusában sorra kerülő olimpiai selejtezőkön. A tornán ott lesz a magyar és a román válogatott is. Előbbi kerete nagyjából a Győri ETO, illetve a Ferencváros játékosaiból áll össze Németh András szövetségi kapitány vezetésével. A románoknál a szórás nagyobb, de az elmúlt évek legtapasztaltabb állományát hívta össze Tomas Ryde kapitány. Mindkét csapat célja az első hét között való végzés, amely nem tűnik lehetetlennek.
Az A csoportban lévő magyarok pénteken 19 órától Tunézia ellen kezdenek, míg a D csoportban helyet kapó románok 17 órától Puerto Rico ellen lépnek pályára. Másnap magyar–szerb (19.30), míg vasárnap román–kazah (17) mérkőzést rendeznek.
A magyar meccseket a magyar Sport1, míg a románokét a Dolce Sport közvetíti.

A keretek
Románia: kapusok: Paula Un­gureanu, Ionica Munteanu (mindketten Nagybánya), Diana Petrescu (Craiova); balszélső: Valentina Ar­dean-Elisei, Ana Maria Tănăsie (mindketten Nagybánya); balátlövők: Cristina Neagu (Buducsnoszt), Gabriela Perianu, Szűcs Gabriella (mindketten Nagybánya); irányító: Eliza Buceschi (Thüringer), Aurelia Brădeanu (CSM Bukarest), Luciana Marin (Nagybánya); jobbátlövő: Patricia Vizitiu, Melinda Geiger (mindketten Nagybánya); jobbszélső: Laura Chiper (Brassói Corona), Adriana Nechita (Nagybánya); beállós: Oana Manea (CSM Bukarest), Crina Pintea (Thüringer).
Magyarország: kapusok: Bíró Blanka (Vác), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr); jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győr), Kovacsicz Mónika (Ferencváros); jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC), Planéta Szimonetta (Győr), Tomori Zsuzsanna (Győr); irányítók: Görbicz Anita (Győr), Szucsánszki Zita (FTC); beállók: Mayer Szabina (Fehérvár), Szamoránsky Piroska (FTC); balátlövők: Bulath Anita (Dunaújváros), Triscsuk Krisztina (Dunaújváros), Zácsik Szandra (FTC); balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok), Kovacsics Anikó (Győr); védő: Szekeres Klára (FTC).

Csoportok
A csoport (Herning): Dánia, Montenegró, Magyarország, Japán, Tunézia, Szerbia.
B csoport (Naestved): Kuba, Svédország, Hollandia, Lengyelország, Kína, Angola.
C csoport (Kolding): Brazília, Franciaország, Argentína, Dél-Korea, Kongói DK, Németország.
D csoport (Frederikshavn): Norvégia, Spanyolország, Románia, Oroszország, Puerto Rico, Kazahsztán.
A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, amelyben az A a B csoport, míg a C a D csoport egyik továbbjutójával találkozik a nyolc közé jutásért.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek