Dániába utazik a Csíkszeredai Sportklub

Kontinentális Kupa

57

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség elkészítette a Kontinentális Kupa csoportkörének beosztásait. A Csíkszeredai Sportklub Dániába utazik, míg a magyar bajnok Ferencváros Franciaországba.

Horváth László szegre akasztja a korcsolyát                    Fotó: Halmágyi Zsolt

A jégkorong Erste Liga két társbajnoka, a Csíkszeredai Sportklub és a Ferencváros-Telekom is a Kontinentális Kupa második körében csatlakozik az eu­rópai kupasorozathoz. Igaz, a csí­ki csapat Román-kupa-győztesként, míg a Ferencváros magyar bajnokként.
Mindkét csapat idegenben küzd a csoportelsőségért. A Fradinak a legkeményebb ellenfele a kazah Pavlodar, illetve a házigazda francia Amiens lesz. Ezzel szemben a csíkiak Dániába utaznak, ahol a házigazda Frederikshavnnal, illetve a lengyel Auschwitz ellen fog előreláthatóan meggyűlni a bajuk.
A második kör tornáit november 13–15. között rendezik meg. A második kör négy csoportgyőztese fogja játszani a torna négyes döntőjét 2021. január 8–10. között.

Horváth visszavonult
A Csíkszeredai Sportklub alig 20 esztendős csatára, Horváth László az aktív jégkorong felhagyása mellett döntött, jövőben a tanulmányai folytatására fekteti a hangsúlyt. Pontosabban a Semmelweis Egyetem Orvostudományi Karának lesz a hallgatója.
– A jégkorong töltötte ki eddig ez életem nagy részét, azonban ott volt egy másik, hosszabb távú út is, amivel kapcsolatban szintén érzek magamban ambíciókat. Az a pálya nem rövid, szeretném időben meglépni az első lépéseit, hogy aztán kibontakozhassak azon a téren is. Azt hiszem, 20 esztendősen eljött az ideje, hogy ebbe belevágjak – fogalmazott a csíki csapatnak adott búcsúinterjúban.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.