Dánfalván és Madarason: Honosítási ügyintézés

70

Kiszállást szervez Csíkmadarasra és Csíkdánfalvára az RMDSZ Csíki Területi Szervezete az Eurotrans Alapítvánnyal együttműködve. Az érdeklődők január 13-án, hétfőn; 16-án, csütörtökön és 20-án, hétfőn 12 és 14 óra között a csíkdánfalvi polgármesteri hivatalban, valamint a csíkmadarasi Kiss Ferenc Általános Iskolában nyújthatják be a különböző eljárásokhoz szükséges irataikat. Az iratcsomók összeállítása minden esetben díjmentes.
Az RMDSZ munkatársai segítenek: a honosítási kérelem benyújtásában; házasság, gyermek születése, haláleset vagy válás anyakönyveztetésében; tájékoztatást nyújtanak a személyazonosító igazolvány igényléséről; tájékoztatnak az anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.
2018. január 1-től ugyanis a Magyarország területén kívül született és ott élő, magyar állampolgár gyermek után is igényelhető az anyasági támogatás és a babakötvény. Az anyasági támogatás egyszeri szociális juttatás (jelenlegi összege 64 125 forint, ikergyermekek esetén gyermekenként 85 500 forint), amelyet az édesanya igényelhet a magyar állampolgárságú gyermek születését követő hat hónapon belül. Igényelhetővé vált továbbá a Magyarország területén kívül élő magyar állampolgár gyermekek számára a fiatalok életkezdési támogatása, vagyis az ún. babakötvény is: a magyar állam letéti számlát nyit a gyermek számára, amelyre elhelyez 42 500 forint összegű egyszeri támogatást, amely a gyermek 18 éves koráig évente kamatozik, ezt követően használható fel a fiatal felnőtt önálló életkezdéséhez.
Érdeklődni az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének székházában (Csíkszereda, Mihai Eminescu utca 2/A szám) vagy a Magyar Ügyek Házában hétköznapokon 9 és 16 óra között, illetve a 0266–317678-as telefonszámon lehet.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek