péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Dolgoznak a parcellázási tervekkel

Idén is folytatódik a külterületek tulajdonviszonyainak rendezése Gyergyószentmiklóson. Több dűlő esetében telekkönyvezésre várnak.

Folytatódik a 2014-ben elkezdett parcellázás

Több mint 8 ezer hektáron zajlott le a területek számbavétele a gyergyó­szent­miklósi önkormányzat azon programján belül, mely a külterületek tulajdonviszonyainak rendezését tűzte ki célul. Parcellázási tervek készültek, ezeket rendre közszemlére tették a városházán, hogy az érintett tulajdonosok ellenőrizhessék a rájuk vonatkozó adatok helyességét. Aki netán valami hibát észlelt, az módosító javaslatot fogalmazhatott meg, sokan éltek is a lehetőséggel. Bár a program már több mint két éve indult, tulajdonjogi aktacsomót még senki nem kapott kézhez, arra még várni kell.
Nagy Zoltán polgármester sajtótájékoztatón elmondta, bonyolult folyamatról van szó, mely akadozik időnként, de dolgoznak jelenleg is a parcellázással. Már több dűlő parcellázási terveit juttatták el a kataszteri hivatalhoz, azonban visszaküldték javításra. A városvezető elmondása szerint olyan apróságok miatt is javítani kellett, ha például 0,2 négyzetméternyi átfedés van két terület között. Az önkormányzat folyamatos kapcsolatban van a kivitelező céggel, hogy megfelelő ütemben haladjon a munka, azt remélik, az év első felében meglesznek a telekkönyvek egyes dűlők esetében.
A polgármester elmondta azt is, idén lejár a szerződés a parcellázási tervek elkészítésével megbízott céggel, azonban meghosszabbítják azt, hiszen a programot nem szeretnék leállítani.
– A helyszíni mérések egyelőre szünetelnek, hiszen nincs értelme újabb dűlőben felmérni a területeket, amíg az előzők ügye nem haladt – fogalmazott Nagy. Hozzátette, a helyszíni méréssel gyorsan lehet haladni, az azt követő papírmunka megy lassabban. A területtulajdonosok számíthatnak arra, hogy idén folytatódik a parcellázás, és együttműködésükre továbbra is szükség lesz.
Gyergyószentmiklóson egyébként több mint 21 ezer hektár külterület tulajdonjogának rendezése van folyamatban, a program 2014-ben indult. A területek tulajdonosai számára pénzbe nem kerül a telekkönyvezés.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb