Csoportutolsó lett a címvédő

Dél-Korea legyőzte Németországot

345

Óriási meglepetésre Dél-Korea tegnap délután legyőzte Németországot a labdarúgó-világbajnokság F csoportjának utolsó fordulójában. A címvédő csoportutolsóként távozik Oroszországból..

Szon gólja jelentette a biztos német bukást

A mérkőzés hosszabbításában Kim és Son találataival Dél-Korea legyőzte Németországot, így a címvédő csoportutolsóként távozik az oroszországi világbajnokságról. Németország csatlakozott másik három európai világbajnokhoz, akik már a csoportkörben búcsúztak a vébétől címvédőként. Ez eddig 2002-ben a franciáknak, 2010-ben az olaszoknak és 2014-ben a spanyoloknak „sikerült”. A németek másodszor nem jutottak tovább a csoportkörből, ez először 1938-ban sikerült még a Nationalelf-nek.
A címvédő majdnem végig támadásban volt, ám a dél-koreai védelem hősiesen helytállt, ellentámadásokkal próbálkoztak, ám hamar elfáradtak, így számukra az előreívelt labdák jelentették a megoldásokat. A 65. percben Reus a német büntetőterületen belül ütközött Szonnal, ám a játékvezető műesés miatt a címvédő javára ítélt büntetőt, sőt a dél-koreainak sárgalapot is adott. A bíró nem használta ezúttal a VAR-rendszert, pedig a tévéközvetítés visszajátszásából kiderült, a német szabálytalankodott. A németek több helyzetet is elpuskáztak, majd a hosszabbításban az ázsiaiak szöglethez jutottak és ki is használták. Ezúttal videózták a gólt, a németek lest reklamáltak, de kiderült, Kroostól kapta a labdát Kim, így szabályos volt a találat. A gól után a németek megint támadásba lendültek, sőt kapusuk is előre ment segíteni a csatárokat, de pont Neuert szerelték az ázsiai védők, az előreívelt labdát pedig Szon lőtte be az üresen hagyott német kapuba. „A futball egy egyszerű játék. 22 férfi kerget egy labdát 90 percen keresztül, de a végén már nem mindig a németek nyernek. Az előző verzió már csak történelem” – írta a címvédő németek kiesése után közösségi oldalán Gary Lineker.
Az F csoport másik meccsén hamar világcsúcsot állított be Mexikó: kapusuk, Gallardo a 15. másodpercben sárgalapot kapott, nála gyorsabban korábban még senki soha a világbajnokságok történetében nem sárgult még be. A svédek az első félidőben kézben tartották a meccset, a szünet előtt a mexikóiak is aktívabban kezdtek focizni, ám komoly helyzet nélkül zárult a játékrész. A szünet után határozottabban fociztak a svédek, az 50. percben egy beadást követően szereztek vezetést, majd a 62. percben büntetőből növelték előnyüket, a 74. percben pedig Álvarez öngólja gyakorlatilag eldöntötte a meccs kimenetelét. A hajrában ugyan Mexikó még indított egy rohamot, de amikor kiderült, hogy Dél-Korea vezet a németek ellen, alábbhagyott a közép-amerikai csapat is a lendületből, mert biztossá vált a továbbjutásuk.

A hajrá döntött
Kedd este Argentína is megdolgozott a továbbjutásért. A 14. percben Messi megszerezte a dél-amerikaiaknak a vezetést, találata az idei világbajnokság századik gólja volt. Nigéria csak elvétve jutott el ellenfele kapujáig, igaz, akkor nagyon veszélyesek voltak. Labdabirtoklásban az argentinok sokkal jobbak voltak, de nem tudtak mit kezdeni az agresszívan védekező afrikai csapattal szemben. Moses az 51. percben büntetőből egyenlített, a játék képe viszont ezután sem keveset változott: támadott Argentína, az afrikaiak meg a védelemre és ellentámadásokra építették játékukat. A 86. percben Rojo megszerezte csapata második találatát, amely a gárda továbbjutását jelentette.
Izland is majdnem „ikszelt” a horvátokkal, ám Perisic végül bebiztosította Horvátország győzelmét és csoportelőségét.

Eredmények, állás
D csoport: Nigéria – Argentína 1–2 (0–1) /Moses (51.), illetve Messi (14.), Rojo (86.)/; Izland – Horvátország 1–2 (0–0) /G. Sigurdsson (76.), illetve Badelj (53.), Perisic (90.)/.
1. Horvátország 3 3 0 0 7–1 9
2. Argentína 3 1 1 1 3–5 4
3. Nigéria 3 1 0 2 3–4 3
4. Izland 3 0 1 2 2–5 1

F csoport: Mexikó – Svédország 0–3 (0–0) /Augustinsson (50.), Granqvist (62.), E. Álvarez (74. – öngól)/; Dél-Korea – Németország 2–0 (0–0) /Kim Jung Gvon (93.), Szon Hung Min (96.)/.
1. Svédország 3 2 0 1 5–2 6
2. Mexikó 3 2 0 1 3–4 6
3. Dél-Korea 3 1 0 2 3–3 3
4. Németország 3 1 0 2 2–4 3

Az E csoport tegnap esti két mérkőzése (Szerbia – Brazília és Svájc – Costa Rica) lapzárta után ért véget.
A mai műsor: H csoport, 17 óra: Japán – Lengyelország (TVR 1) és Szenegál – Kolumbia (TVR 2); G csoport, 21 óra: Anglia – Belgium (TVR 1) és Panama – Tunézia (TVR 2).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.