2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Csoportmunka és játékos tanulás

Gyermekkorban kell letenni az Istennel való kapcsolat alapjait – mutatott rá Tőkés-Bencze Zsuzsánna gyergyószentmiklósi unitárius lelkész annak apropóján, hogy élettel telt meg a gyergyószentmiklósi unitárius imaház és annak udvara: augusztus 10–16. között húsz gyermek vesz részt a táborban, melynek témája az otthonkeresés.

Játék és tanulás egy térben. Húsz gyermek napi öröme Fotó: Kertész László
Játék és tanulás egy térben. Húsz gyermek napi öröme Fotó: Kertész László

[dropcap]E[/dropcap]lső alkalommal tartanak unitárius gyermektábort Gyergyószentmiklóson, Tőkés-Bencze Zsuzsánna lelkész, szervező szerint olyan foglalkozásokkal, amelyek az iskolai oktatást egészítik ki. Ezek központi témáját az otthonkeresés képezi, mindennap egy olyan bibliai ősatyáról tanulnak a gyermekek, akiknek Isten azt a feladatot adta, hogy új hazát keressenek.
5–15 évesek vesznek részt a tevékenységeken, ők Gyer­gyószentmiklósról, Gyergyó­dit­ró­ból és Gyergyóremetéről érkeztek. Nem mindenki unitárius, hét katolikus gyermek is van a táborban, nekik vagy a szüleik, vagy a nagyszüleik közül unitárius valaki.
Két csoportra osztva, mindennap délelőtt 10 és este 7 óra között zajlanak a programok, ezt követően hazamennek a gyerme­kek. Míg az egyik csoport tanul, addig a többiek kézműves-foglalkozásokon vesznek részt, a gyer­gyószentmiklósi Korona épü­le­tében tartott közös ebédet pedig játékos vetélkedők követik.
A jókedv könnyen leolvasható a gyermekek arcáról, elmondásuk szerint nincs a táborban olyan program, amelyen ne vennének részt szívesen.
– Folyamatosan játszunk és énekelünk, aztán egyszer csak meglepődünk, hogy ismét tanultunk valamit – állapította meg rajzolás közben az egyik kislány.
Tegnap kirándult a csapat, Homoródkarácsonyfalván jártak, ahol többek között meglátogatták a helyi unitárius műemlék templomot, játszottak a templomkertben és az egyházközség történetéről tanultak.
Az egy hétig tartó unitárius gyermektábor vasárnap zárul egy gyer­gyó­szent­miklósi istentisztelettel, ahol a résztvevők majd a gyülekezetnek is bemutathatják a tábor alatt tanultakat, illetve azokat a munkákat, amelyeket a kézműves-foglalkozások során készítettek.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb