Csoportelső a VSK Csíkszereda

291

Elkezdődtek a hazai kosárlabda országos utánpótlás-bajnokság elődöntős csoportjaiban a küzdelmek. A VSK Csíkszereda U18-as fiúcsapata négy győzelem mellett egy vereséggel zárta az első tornát és listavezető csoportjában. Az U16-os bajnokságban a VSK Csíkszereda csapata a negyedik helyen zárt helyosztó csoportjában, az U13-as bajnokságban pedig a csíki fiúk egy sikerrel és egy vereséggel zártak Kolozsváron.

Éllovasként várja a márciusi tornát a VSK Csíkszereda U18-as csapata

Új­ra­indult az elődöntős csoportok mérkőzé­sei­vel, a téli szünetet kö­vetően a ha­zai ifjúsági kosárlabda-baj­nokság. Több csíkszere­dai, gyer­gyó­szent­mik­lósi és székely­udvarhelyi csapat is érdekelt a pontvadászatban, a gárdák közül néhány már a második tornára készülhet.
Noha három vereséggel zárta a VSK Csíkszereda U16-os lánycsapata a III-A helyosztó csoport első tornáját, Endes Tünde és Nagy Kinga Katalin tanítványai emelt fővel távozhattak Kolozsvárról. A VSK a fővárosi Chapionstól mindössze egy ponttal kapott ki, a házigazda For You is csak hétegységnyivel volt jobb a csíkiaknál, a listavezető és százszázalékos Alexandria viszont kimagaslik a mezőnyből, ellenük nagy pofonba szaladtak bele a csíkszeredai lányok. A második tornának Bukarest adott otthont az elmúlt hétvégén, a VSK-nak sikerült Kolozsvárt legyőznie, ám a fővárosiaktól és Alexandria csapatától kikaptak, így a negyedik helyen zártak, és nem jutottak tovább. Nagy Kinga Katalin, a VSK edzője azt mondta, várják, hogy a szakszövetség készítse el az újraosztást, majd ez alapján válik ismertté, hogy két hét múlva hogyan folytatják a pontvadászatot.
Az U18-as fiúbajnokság C-B elődöntő csoportját viszont a VSK Csíkszereda vezeti. Vita András tanítványai Aradon négy meccset nyertek, 22 ponttal verték a marosvásárhelyieket, 21-gyel a házigazdákat, kilenccel fővárosi ellenfelüket, az utolsó mérkőzésükön viszont nem bírtak a galaciakkal, ennek ellenére vezetik a csoportjukat. Számukra március elején folytatódik a bajnokság.
Az U18-as lánybajnokságban a Székelyudvarhelyi Vendornak eddig nem sikerült győznie az elődöntő I-A csoportban, a hétvégén hazai közönség előtt 86 pontos különbséggel kaptak ki az ISK Târgoviște csapatától. A székelyudvarhelyiek február 2-án Gyulafehérváron játszanak, 11-én a Brassói CSU-t fogadják, majd 18-án Bukarestben a Champions ellen lépnek pályára, végül 25-én a LAPI Dés ellen zárják az elődöntős csoportot.

Pályán a kicsik
Az U13-as korosztály számára is elkezdődtek az elődöntős csoport küzdelmei. A lányoknál az ISK Gyer­gyószentmiklós a II-A csoportban a Bukaresti Olimpia, az ISK Craiova és a Kolozsvári Galactica ellen játszott a hétvégén a fővárosban. A fiúknál a VSK Csíkszereda csapata Kolozsvárról egy sikerrel és egy vereséggel tért haza.
Az U14-es bajnokságban a VSK Csíkszereda az elődöntő I-A csoportban a hétvégén Temesváron szerepel az első tornán. A csíkiak pénteken az ISK 4 Lumina Bukarest és a Brassói CSU, szombaton pedig a Kézdivásárhelyi ISK Nagy Mózes és az ISK Bega Temesvár ellen lépnek pályára.

Eredmények
U18, fiúk. Elődöntő C-B csoport, 1. torna (Arad): Marosvásárhelyi LPS – VSK Csíkszereda 42:64; VSK Csíkszereda – BC Valbon Arad 68:47; ACS Dan Dacian Bukarest – VSK Csíkszereda 40:49; VSK Csíkszereda – Phoenix Galac 48:71; VSK Csíkszereda – Laguna Bukarest 53:50. A csoportot a VSK vezeti 9 (4/1) ponttal a szintén 9 (4/1) pontos ACS Dan Dacian, a 8-8 pontos Marosvásárhely (3/2) és Galac (3/2), a 6 pontos Laguna (1/4) és az 5 pontos BC Valbon (0/5) előtt.
U18, lányok. Elődöntő I-A csoport: 6. forduló: Vendor Székely­udvarhely – ISK Târgoviște 34:120. A hatcsapatos csoportban a Vendor hat vereséggel és hat ponttal a sereghajtó.
U16, lányok. Helyosztó III-A csoport, 1. torna (Kolozsvár): VSK Csíkszereda – Champions Bukarest 50:51; For You Kolozsvár – VSK Csíkszereda 55:48; ISK Alexandria – VSK Csíkszereda 88:27. 2. torna (Bukarest): VSK Csíkszereda – Champions Bukarest 39:60; For You Kolozsvár – VSK Csíkszereda 38:53; ISK Alexandria – VSK Csíkszereda 75:22. A csoportot a VSK Csíkszereda a negyedik helyen zárta.
U13, fiúk. Helyosztó VI-B csoport, második torna (Kolozsvár): VSK Csíkszereda – Dévai Cetate 67:18, Kolozsvári U-BT II. – VSK Csíkszereda 59:46. A csoportot Kolozsvár vezeti 8 ponttal a 6 pontos VSK és a 4 pontos Déva előtt.
U13, lányok. Elődöntő II-A csoport, első torna (Bukarest): ISK Gyergyószentmiklós – ISK Cra­iova 42:70, ISK Gyergyó­szent­miklós – Bukaresti Olimpia 33:68, Kolozsvári Galactica – ISK Gyer­gyó­szentmiklós 47:58.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek