Csokoládémanufaktúra létesülhet

0 89

Gálffi Dezső külföldön tanulta meg a csokoládékészítés mesterségét, majd hazajött és elkezdett egy kis kézművescsokoládé-műhelyben csúcsminőségű, prémium kategóriás csokoládékat készíteni. Termékkülönlegességeinek nagy sikere volt a budapesti Millenárison megszervezett Székely Majálison is. A fiatal vállalkozó a múlt hét végén a megyei önkormányzat elöljáróival osztotta meg tapasztalatait, vázolta elképzeléseit.

Gálffi Dezső székelyud­var­helyi vállalkozót fogadta irodájában Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
A találkozót a megyei tanács befektetésvonzási irodája szervezte meg azzal a céllal, hogy az itthon vállalkozást indító fiatalokat felkarolja és jó példaként bemutassa, széles körben megismertesse. A tanácselnök mellett jelen volt Barti Tihamér és Incze Csongor alelnök, Szabó Barna megyemenedzser, valamint a megyei tanács több vezérigazgatója is.
Barabás Csaba, a megyei tanács beruházásvonzási irodájának vezetője mutatta be a jelenlévőknek a vendéget, aki külföldön sajátította el a csokoládékészítés mesterségét, majd itthon csokoládémanufaktúrát létesített és csúcsminőségű termékeket gyárt. A vállalkozót nemrégiben megkereste egy nemzetközi befektető, hogy Hargita megyében csokoládégyárat létesítsenek.
Borboly Csaba megyeelnök a találkozót rendkívül hasznosnak értékelte. „Az ilyen és hasonló sikerek szükségesek ahhoz, hogy fiataljaink a jövőt is itthon tervezzék, még ha pár évre el is mennek külföldre a kezdőtőkét összegyűjteni!” – summázta a megyevezető.
Gálffi Dezső azt tapasztalta, hogy az emberek kíváncsiak a csokoládé világára, és mindenkiben ugyanazt az élményt váltja ki. A tavaly nyáron megalkotott csokoládétermékei beváltották a hozzá fűzött reményeket, szépen fogynak és a vásárlók elégedettek a minőségével.

HN-információ

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .