Csődbe ment…

57

Még a múlt esztendőben hírt adtunk arról, hogy a Bélbor Mineral Water ásványvízpalackozó fizetésképtelenségi eljárást kezdeményezett. Azóta körülbelül egy év telt el, s most már befuccsolásról beszélhetünk, mert a cég csődbe ment.

apa-bilbor

A fizetésképtelenségi eljárási közlönyben (BPI) nyilvánosságra hozott jelentésben többek között az áll, hogy a csődeljárásra azért került sor, mert a jogi felszámoló által javasolt tervet az érintettek nem fogadták el, és senki sem nyújtott be reorganizációs tervet sem. Egyébként egy előzetesen készült jelentés szerint a Bélbor Mineral Water aktíváit összességükben 5,3 millió euróra értékelték, s a becslések szerint egy kényszerértékesítés során az akár 3,5 millió euróra is lecsökkenhetett volna. A piaci érték tekintetében az építmények esetében közel 1,2 millióról lehet szó, a technológiai berendezések tekintetében pedig 2 millió euróról, továbbá a cég által elfoglalt terület értéke 30 000 euró körül lehet – legalábbis ez derült ki a Casă de Insolvență Transilvania szakcég jelentéséből.
A cég többségi tulajdonosa a Tuborg sört is előállító United Romanian Brewers Bereprod, a kisebbségi pedig egy közel-keleti üzletember tulajdonában lévő Marsim International. A fizetésképtelenség kezdeményezésére annak idején a két társtulajdonos közti nézeteltérések okán került sor. Több mint három éven keresztül vitatkoztak, pontosabban harcoltak egymással, s előbb a fizetésképtelenség szélére sodorták a céget, majd befuccsoltatták. Egyébként a bélbori palackozóüzem átadására 2010-ben került sor, annak kezdeti eredményei ígéretesek voltak, de 2015-től a már említett viszály okán a termelése leállt.

Hecser Zoltán

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.