Csizmát kaptak a kórustagok

30

Tizenhat pár új csizmát kapott a csíkszentléleki egyházi kórus, az erdélyi turnékat szervező kórustagok ennek köszönhetően egységes székely népviseletben képviselhetik településüket és értékrendjüket. Pál Bíborka beszámolója.

A csíkszentléleki egyházi kórus 2013-ban alakult, karnagyuknak, Gergely Tibornak köszönhetően a csapat évről évre közösen élheti meg a fejlődés különböző szakaszait, az pedig tovább erősíti a kórustagok egységét, hogy a gyakorláson kívül Erdély különböző helyszínein is felléphetnek, és teszik mindezt székely ruhában.
– Az előző években a megyei önkormányzat és a Suta közbirtokosság támogatásával székely ruhákat vásároltunk, idén pedig szintén a már említett intézmények segítségével tizenhat pár csizmát vettünk. Összesen 6080 lejt költöttünk, ennek nagy részét, 3850 lejt a közbirtokosság biztosította, 2500 lejt pedig a megyei önkormányzat – tudtuk meg Kelemen Eleonórától.
Az egyházi kórus 2015-ben Kolozsváron és Gyulafehérváron is bemutatkozott, tavaly pedig Szent László nyomában járva Torockóra, Tordára illetve környékére is eljutott.
A csapat karnagya szerint a kórustagok kitartó jelenléte szükséges ahhoz, hogy éltetni lehessen a kórust, a csodálatos zenei élmény mellett pedig a székely ruha viselete tovább erősíti azt az egységet, amit a közös éneklés megalapoz.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek