2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Csíkszeredából Kazahsztánba

 

Egyik legjobbját veszítette el a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata, amely kénytelen volt elengedni Sávio Valadarest. A román válogatott a jövőben Európa egyik legjobb alakulatában, a kazah Kajrat Almatyban fog játszani.

Készül, vagyis készülne a bajnoki döntőre a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata, amely azonban elveszítette egyik legjobbját. A honosított brazil Savio Valadares a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) tájékoztatása szerint Európa egyik legerősebb alakulatához, a kazah Kajrat Almaty csapatához igazolt. Az Almaty többszörös kazah bajnok, és nem utolsósorban az utóbbi években két alkalommal is megnyerte a teremlabdarúgók Bajnokok Ligáját. A 26 esztendős sportoló 2016-ban érkezett Romániába a Temesvári Informatica csapatához, majd annak megszűnését követően tette át székhelyét Csíkszeredába.
A sportolónak lejár a nyáron a szerződése, és a csíki csapat értelemszerűen nem tudta megtartani, aki a Galaci United elleni bajnoki döntőben amúgy sem tudott volna játszani, hiszen a legutóbbi bajnoki meccsen piroslapot kapott, amely miatt kénytelen lett volna kihagyni mind a döntő odavágóját, mind a visszavágót is.

Búcsúznak a légiósoktól
Információink szerint a csíki csapat az elkövetkezendő időszakban nem tart igényt több légiós sportoló játékára sem. Így a két szerb – Marko Prsic, illetve Stefan Rakics –, a brazil Deco – Savióval érkezett Temesvárról – is szabadon igazolható, hiszen szerződést bontottak mindkét sportolóval.
A csapatnál mindössze két légiós maradt: a kitűnő kapus Victor Lopez Gonzales, illetve a brazil André Luis Sassé.

Udvarhelyről merít az Imperial
A légiósokat a Székelyudvarhelyi FK csapatából egészíti ki a csíki csapat. Az uh.ro hosszas interjút készített Jakab Zoltánnal, a klub elnökével, aki megjegyezte, hogy a Csíkszeredai Imperial Wet azok után, hogy korábban elvitte Szőcs Lászlót – már Déván van –, illetve Hadnagy Istvánt, most Tifán Tamást, Miklós Tamást és Biró Attilát is viszi.

Kérdés, hogy ki marad?
Legalábbis az élvonalbeli bajnokságban. Egyelőre az a biztos, hogy a Csíkszeredai Imperial Wet, illetve az FK Székelyudvarhely inkább hazai játékosokból álló kerettel fog kiállni. Ehhez képest úgy hírlik, hogy Galacon nincs probléma, míg Déván újfent erős csapat formálódik. Gond van viszont a Román Kupa címvédőjénél a Dunărea Călărași csapatánál, ahol még az is kérdéses, hogy a csapat elindul-e a bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb