Csíkszeredában tizenhat előkészítő osztály indul

84

Csíkszeredában tizenhat előkészítő osztály indul a következő tanévben – tudtuk meg az elemi oktatásért felelős tanfelügyelőtől. Az osztályokba jövő héten hétfőn kezdődik a beiratkozás, az általános iskolákban azonban már a héten fogadják a szülőket és tájékoztatják a hivatalos eljárás menetéről.

Már fogadják a héten a megye általános iskoláiban azokat a szülőket, akiknek gyermeke betöltötte a 6. életévet, és a 2016–2017-es tanévben előkészítőosztály-köteles, jövő tanévtől ugyanis az oktatási minisztérium döntése szerint kötelező ez az iskolai csoport.
– A tanintézmények részletes információt adnak a szülőknek arról, milyen személyes iratok szükségesek a beiratkozáshoz, hány előkészítő osztályt indítanak, és milyen körülményeket biztosítanak a gyermekeknek – tájékoztatta lapunkat Galaczi Hajnalka. Az elemi oktatásért felelős tanfelügyelő szerint minden általános iskola a körülményeihez képest jól felszerelt, gyermekbarát osztálytermekben fogadja a kicsiket.
A beiratkozás első szakasza február 29-én kezdődik, a szülők március 18-ig adhatják le a kitöltött beiratkozási űrlapot a körzeti iskolába, mindennap reggel 8 órától, sőt a minisztérium tájékoztatása szerint szombaton is fogadják a szülőket az intézmények reggel 9 és délben 1 óra között.
– Az általános iskolákban március 21-én függesztik ki a beírt gyermekek listáját, ez egyébként, mint ahogy minden szükséges további információ, elérhető lesz a tanfelügyelőség honlapján is – részletezte Galaczi.
Az elemi oktatásért felelős tanfelügyelő szerint a csíkszeredai általános iskolákban 16,25 előkészítő osztály indul a következő tanévben: három a Petőfi Sándor Általános Iskolában, négy a Nagy Imre Általános Iskolában és kettő a Nagy István Művészeti Középiskolában. A József Attila Általános Iskolában két Step by Step és két hagyományos előkészítő osztály indul, míg a Xántus János Általános Iskolában, ahol speciális csoportok is működnek 3,25 osztályt hagyott jóvá a minisztérium.
– A hatodik életévüknél fiatalabb gyermekek esetében a megszokott módon felmérjük a pszichoszomatikus fejlettségüket, és csak ha a szakember is jóváhagyja, akkor fogadják az általános iskolák, ezt a felmérést február 23. és március 26. között tartjuk – közölte a tanfelügyelő.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.