Csíkszeredában lép fel Ónodi András Máté

Tehetséges kisfiú különleges hangszerrel

128

Magyarország legfiatalabb tekerőlantosa, Ónodi András Máté március 22-én, pénteken Csíkszeredába látogat. A nyolcéves kifiú először lép fel a megyeszékhelyen, ahol negyed órás műsorral várja az érdeklődőket. Dél-alföldi énekek és ‘48-as katonadalok is felcsendülnek majd a Lázár-ház dísztermében, ahol Pázmándi Judit népdalénekes és Vas László tekerőlantos-énekes is közreműködik.

Holnap Csíkszeredába látogat Ónodi András Máté, Magyarország legfiatalabb tekerőlantosa. A második osztályos kisfiú 2017 nyarán ismerkedett meg a vonós és billentyűs hangszerek elvén működő zeneszerszámmal. Édesapja, Ónodi Árpád lapunk érdeklődésére elmondta: ez a jellegzetes dél-alföldi hangszer a középkorban honosodott meg Magyarországon.
– Máté mindig is nagyon muzikális gyermek volt, ezért nem csodálkoztunk azon, hogy a Széljáró Balladás zenekar koncertje után érdeklődni kezdett a középkori hangszer iránt. Habár én korábban azt hittem, hogy az elektromos gitár vagy a dob lesz a kedvence – közölte Ónodi Árpád, kitérve arra is, hogy fia először lép fel Csíkszeredában, negyed órás műsorral.
Mint megtudtuk: dél-alföldi énekek és 1848-as katonadalok is felcsendülnek majd az est folyamán, valamint Pázmándi Judit népdalénekes és Vas László tekerőlantos-énekes is közreműködik majd.
– Vas László, a Széljáró Balladás zenekar vezetője vállalta el Máté oktatását. Hetente kétszer tart neki órát, Mátéka pedig egy órát gyakorol otthon naponta. Mindaddig, amíg élvezi a zenélést, támogatjuk őt – közölte az édesapa, megjegyezve: fia háromszéki népviseletben áll közönség elé, mivel anyai ágon kézdivásárhelyi felmenői vannak.
Március 22-én, pénteken 18 órától várják az érdeklődőket Ónodi András Máté koncertjére Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának dísztermében. A belépés díjtalan.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek