Csíkszeredában készül a Sportklub

22 játékosa van a kék-fehéreknek

86

Javában készül a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a soron következő jégkorong bajnoki idényre, amelyet Jason Morgan és Hozó Levente edzőpáros vezetése mellett végeznek a jégkorongozók. Jelen pillanatban 22 játékossal van szerződése a csíki csapatnak.

Augusztusra lesz teljes a Sportklub kerete

Június elején kezdte el a nyári felkészülést a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Jason Morgan – Hozó Levente edzőpáros irányítása mellett. A tavalyi szezonhoz képest, mint ismert, vannak változások, hiszen Antal Zsombor a GYHK-hoz, Részegh Tamás a DVTK Jegesmedvékhez, illetve Onodi Ottó Ákos a Galaci CSM-hez igazolt, továbbá Horváth László könnyen meglehet, hogy tanulmányai folytatása mellett dönt a profi sport kárára. Ugyanakkor az érkezők listáján Adorján Örs, Láday Tamás és Gyenisz Kuljas található.
A keretből viszont mindenki nem áll az edzőpáros rendelkezésére. A légiósok rendszerint a jeges edzésekre érkeznek, miként azt megszokhattuk az elmúlt években, míg külön egyéni edzésprogram szerint készül Becze Tihamér is. Mellettük Láday Tamás Új-Zélandon játszik a nyáron, Részegh Zsolt András érettségi vizsga elé néz, míg Salló Alpár, Gecse Hugó és Fodor Csanád műtét után lábadoznak, így a jelenlegi felkészülésben nem vesznek részt.

Háromszakaszos felkészülés
Az elmúlt években megszokott programterv szerint zajlik a csapat felkészülése. Az első, ráhangolódó, szakasz folyamán – június 3–28. – a keret Csíkszeredában készül, ahol napi erőnléti tréningekre kerül sor: crossfitt, erőterem, úszás, kerékpározás. A második szakaszban – július 8-27. – növelik a terhelést, és már napi két edzés szerepel a tervben. Ugyanakkor ezen időszakban a Sportklub szeretné igénybe venni a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Metodikai Központját is. A harmadik és egyben utolsó szakasza a felkészülésnek a közvetlen bajnoki rajt előtti időszakra esik. Augusztus elejétől a teljes keret együtt készül már, jégen. A helyszín ugyanakkor vagy a Vákár Lajos Műjégpálya vagy a csíkkarcfalvi pálya lesz.
A trénerek elmondása szerint a hosszú idényre való tekintettel nem kívánnak sok felkészülési mérkőzést lekötni, arra viszont számítani lehet, hogy 2-3 találkozó lesz. Jason Morgan vezetőedző megjegyezte, hogy a keretben még számít egy légiós kapusra, továbbá a csatársoron erősítene.

Svéd csatár a GYHK-nál
Újabb erős jégkorongozót nevezett meg következő évi keretéből a Gyergyói HK Andreas Valdix személyében. A svéd 2001 és 2005 között 113 Elitserien-mérkőzést játszott szülővárosa csapatában, Malmőben, majd ezt követően 2014-ig – egy négymeccses timrai kitérőt leszámítva – végig a svéd másodosztályban jégkorongozott. Az elmúlt öt évben légióskodott: előbb két szezonon át Innsbruckban szerepelt, míg a legutóbbi három idényt Nagy-Britanniában töltötte. Ebből kettőt a Sheffield Steelersnél, amely együttessel 2017-ben megnyerte a rájátszást, játszott a Kontinentális Kupában és a Bajnokok Ligájában is. A 34 éves csatár a 2018/19-es szezonban 57 mérkőzésen 10+36 pontot gyűjtött a Milton Keynes Lightningban. A Washington Capitals 2003-ban a 4/109-es helyen draftolta, de sosem lépett jégre a tengerentúlon. Valdix a gyergyóiak ötödik légiósa, korábban Bobcek, Vorojov, Tendler és Pesztunov vált ismertté.

A Sportklub jelenlegi kerete

Kapusok: László Arnold és Adorján Örs.
Hátvédek: Papp Szabolcs, Flinta Botond, Salló Alpár, Gecse Hugó, Györfy Tihamér, Farkas Tamás, Bors Arnold, Láday Tamás, Gyenyisz Kuljas.
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Eduard Căsăneanu, Fodor Csanád, Egyed Róbert, Részegh Zsolt, Rokaly Szilárd, Rokaly Norbert, Sándor Zoltán, Andrej Taratuhin, Radim Valchar.
Edzők: Jason Morgan és Hozó Levente.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek