Csíkszeredában is szavazhatnak a közösségi kártya használói

67

Hatodik alkalommal írt ki pályázatot a Közösségi kártya program keretében a Zöld Szé­kelyFöld Egyesület Csíkszeredában. A határidőig az egyesülethez 9 pályázat érkezett, ezek közül a kártya használói április folyamán választhatják ki, hogy melyek részesülnek támogatásban.

Közösségi kártya használata a pénztárnál. Kedvezmény és adomány
Közösségi kártya használata a pénztárnál. Kedvezmény és adomány

A Közösségi kártya program az elmúlt évben jelentős lendületet kapott, hiszen szeptembertől a Mer­kúr Áruházak mellett már a Har­mopan üzleteiben is használni lehet őket. Így jelenleg a Csíki-medencében 14 helyszínen lehet használni a közösségi kártyát és segítségével olcsóbban vásárolni, de ugyanakkor közösségi programok megvalósítását is támogatni. A csíkszeredai közösségi kártya program idei pályázatára március 27-ig lehetett jelentkezni magánszemélyek, civilszervezetek, oktatási intézmények a Csíki-medence környezetvédelméhez kapcsolódó ötletekkel.
Az említett határidőig kilenc pályázat érkezett be a Zöld SzékelyFöld Egyesülethez. A Micimackó Egyesület a Micimackó és Napraforgó óvodákhoz szeretne kerékpártartót elhelyezni, felújítani a csúszdákat, mászókákat, eneriatakarékos égőket vásárolni, és környezeti nevelési játékokat beszerezni (1). Szintén LED-égők vásárlására pályázott a Székely Károly (2) és a Venczel József Szakközépiskola (4), valamint a Csíki Waldorf Egyesület (7). A Csipike óvoda az udvar rendezésére (bokrok, díszcserjék, évelő növények ültetése), valamint egy udvari házikó elkészítésére költené a megnyert összeget (3). Puskai Melinda egy Csíkcsicsóban kialakítandó környezetbarát játszótérre pályázott (5). Hargita 2–4–6–8 lakószövetség kerékpártárolót állítana fel (6). A Romániai Magyar Cserkészszövetség a Csík körzeti cserkészcsapatok környezeti nevelésének fejlesztésére, tananyagok nyomtatására fordítaná a támogatást (8). Ebben a körben a sérült gyerekekkel foglalkozó Manó Tanoda automatikusan támogatást kap.
Azok, akik április 1–30. között kártyájukat használva vásárolnak a partnerüzletekben (Merkúr Áruházak, Harmopan üzletek, Petry), a nyugta hátára fel kell írják a projekt számát (zárójelben jeleztük), majd be kell dobják az üzletben elhelyezett dobozra. A leadott szavazatok határozzák meg, hogy melyik pályázat nyer támogatást a közösségi kártya program keretében.
Egy személy korlátlan számban szavazhat ebben az időszakban, ha a közösségi kártyáját használta. Érvénytelennek számítanak azok a szavazatok, amelyek nem kártya használatával történtek. A pályázati kiírás során megközelítőleg 25 ezer lejt osztanak ki. Egy pályázó legtöbb 10 ezer lej támogatásban részesülhet. Egy projekt akkor kerülhet támogatásra (a kapott pontszámtól függetlenül), ha legkevesebb 100 egyedi szavazatot kapott. Az értékelés a következőképpen zajlik: 1 pont minden egyedi szavazat, +0,3 pont minden ismétlődő szavazat. Azok, akik még nem rendelkeznek közösségi kártyával, a partnerüzletek pénztárainál igényelhetnek.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek