Csíkszeredában is a magasba emelték a gyermekeket

112

Az idei Családok éve jegyében Emeljünk magasba minél több gyereket címmel rekordkísérletet valósítottak meg magyar családok szerte a Kárpát-medencében, így Csíkszeredában is. Tegnap a Mikó-vár előtti téren gyülekeztek szülők és gyermekek, mintegy 150-en, hogy pontban délben a magasba emeljék a kicsiket.

Mintegy 150-en vettek részt a kísérletben. Felemelő érzés Fotó: László F. Csaba

A Három Királyfi, Három Királylány elnevezésű mozgalom elsődleges célja, hogy megszülessenek a tervezett gyermekek. Ennek rendelik alá a világrekord-kísérletet is, amellyel a gyermekvállalás fontosságára hívják fel a figyelmet. Budapesten kívül 18 Kárpát-medencei település jelezte csatlakozási szándékát, köztük Csíkszereda is.
A tegnapi kétszeres ünnep volt, ugyanis a Csíki Anyák Egyesülete fennállásának hetedik évfordulóját is ünnepelte. Az egyesület tagjai a rekordkísérlet után mécseseket gyújtottak meg a Vár téren található születés fájánál.
Tiboldi Bea, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy sikeresnek ítéli meg a rekordkísérletet, hiszen több mint százan jöttek el, voltak, akik családostól érkeztek, és olyanok is, akik még várandósak.
– Mivel a rekordkísérletet a Családok Éve részeként szervezték meg, feltehetően egyszeri alkalom volt a mai, ezért is gondolom úgy, hogy rendkívül hasznos volt az akció. Fontosnak tartom, hogy ez nemcsak magyarországi kezdeményezés, hanem a határokon túli települések is részt vettek benne – összegezte az egyesület vezetője.
A Kárpát-medence szintű rekordkísérlet fővédnöke Böjte Csa­ba ferences szerzetes és Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó volt, ők a Budapesten szervezett központi eseményen vettek részt.

Márk Boglárka

A cikk a Hargita Népe március 12-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek