Csíkszereda Korszerűsítik a város több iskoláját

56

Több iskola felújítására, korszerűsítésére írt alá kivitelezési szerződést Csíkszereda önkormányzata. A munkálatokat főként helyi építőipari cégek végzik, így biztosítva munkát és jövedelmet. Az újabb fejleményekről Füleki Zoltán alpolgármester számolt be tegnapi online sajtótájékoztatóján.

Több beruházás van folyamatban a város területén                                                                          Fotó: facebook

Jó ütemben halad az iskolák felújítási programja, a kivitelezőkkel múlt héten kötöttek szerződést a Liviu Rebreanu Általános Iskola, valamint a József Attila Általános Iskola renoválására – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere.
– Fontosnak tartjuk a beruházásokat, ugyanis műhelyekkel, tornatermekkel bővül a város oktatási infrastruktúrája, ugyanakkor egy új napközit is építünk. Remélhetőleg június végéig az összes projektre aláírjuk a kivitelezési szerződést – fűzte hozzá Füleki Zoltán.
Összesen 11 épületet fognak korszerűsíteni, hozzájárulva a városkép megújulásához. Az alpolgármester elmondta, a dokumentációk elkészítése folyamatban van, ezek költségcsökkentő és energiatakarékos megoldásokat is tartalmaznak.
– Jó lehetőség ez olyan helyi építkezési cégeknek, amelyek a járvány ideje alatt nem tudtak dolgozni. Nagy segítség az építőiparnak, hiszen ezek a munkák a helyi gazdaságban maradnak – tette hozzá az alpolgármester.
A bölcsődébe való iratkozás módját firtató kérdésre válaszolva az alpolgármester közölte, hogy jelenleg ez online zajlik, és sajnos kevesebb hely áll rendelkezésre, mint amennyire igény van.
Füleki Zoltán szót ejtett még az új piac építéséről is. Mint mondta, idén nem kezdődhetnek el a munkálatok.
– Erről már az új városvezetésnek kell döntenie – fűzte hozzá.

Fülöp Orsolya

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.