csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Csíkszenttamási falunapok

Július 27–28-án 16. alkalommal került sor Csíkszenttamáson a Szent Anna Napok megszervezésére. Idén is sikerült változatos programokat kitalálni és megszervezni, így mindenki megtalálhatta a saját ízlésének megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.
A kétnapos rendezvény szombaton a műfüves focipályán megszervezett minifoci-bajnoksággal indult, ahol hat felnőttcsapat és két gyerekcsapat versengett a kupáért. Csíkszenttamás egyik testvértelepüléséről, Tétről hozzánk látogató vendégek és a helyi előljárók is rendeztek „öregfiúk” mérkőzést.
Szombat este helyi fellépőket hallgathattak meg azok, akik ellátogattak a hővízi szabadtéri színpadhoz. Vasárnap reggel a falu a Téti Ifjúsági Fúvószenekar és a Csíkszenttamási Ifjúsági Fúvószenekar közös zenéjére ébredt. A jó időnek köszönhetően az ünnepi szentmisét a Szent Anna-kápolnánál mutatták be, amelyen a vendégzenekar közreműködött, és így sikerült a szentmisét felemelőbbé tenni.
Délután színes programsorozat várta az érdeklődőket: a fent említett fúvószenekarok külön-külön adtak magas színvonalú koncertet a nézők nagy örömére. A falunapok keretében megszervezték a 8. Csonkatorony Néptáncfesztivál, amelyen részt vettek a környékbeli és a helyi néptánccsoportok, énekegyütte­sek: Madéfalváról a Ro­kolya Népi Énekegyüttes, a Mereklye Néptáncsoport, Csíkrákosról a Gerendely Férfikórus, Csík­szentdomokosról az Elevenek, Tenyeres-Talpas és Zivatar Néptánccsoport, valamint a helyi Csonkatorony Néptáncegyüttes és a Zsibongók gyermektánccsoport. Az est folyamán az Orotvai komák nevettették a kö­zönséget, ezt követően a Titán zenekar gondoskodott a jó hangulatról.

Kurkó Hajnal kultúrigazgató

A rendezvénysorozatot támogatta Csíkszenttamás Község Önkormányzata, Hargita Megye Tanácsa, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Terkő Közbirtokosság, valamint helyi vállalkozók.

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb