vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Csíkszenttamási beruházások: Munkateleppé változott

Csíkszék több településén fontos beruházások kivitelezése zajlik. Nincs ez másképp Csík­szent­tamáson sem: mint a településvezetők tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzott, a község számos pontján zajlanak a munkálatok: aszfaltoznak, parkolót építenek.

Az utóbbi időben nincs a falunak olyan része, ahol ne folynának különböző munkálatok: a község felső felétől az alsóig aszfaltoznak. Mondhatni az egész község munkateleppé változott egy kis időre. Az aszfaltozás mellett parkolók építése is folyamatban van, mindez unió forrásokból és a PNDL-program támogatása által finanszírozzák. Korábban tűzcsapokat helyeztek el olyan falurészeken, ahol tűz esetében a tűzoltóknak nem lett volna más lehetőségük a szerkocsik újratöltésére. A községháza is felújítás alatt áll, remények szerint egy hónap múlva befejezik a munkát.
− A nagy infrastrukturális beruházások mellett az egyik legfontosabb munka a telekkönyvezés és a földterületek azonosítása. Ezzel próbálunk a helyi gazdák segítségére lenni – emelte ki tegnapi sajtótájékoztatóján Mákszem Hunor, Csíkszenttamás alpolgármestere.
2017-ben kezdték el ezeknek a területeknek a felmérését és azonosítását, bekapcsolódva a Hargita megyei kataszteri és telekkönyvi hivatal programjába.
A közvilágítást is korszerűsítették: tavaly ősszel kezdték és idén fejezték be a LED-lámpák felszerelését. Mára a településnek közel 90 százalékán korszerű világítótestek segítik az esti közlekedést.
Természetesen az önkéntes tűzoltókról sem feledkeztek meg: a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett pályázat révén, némi saját hozzájárulással tömlőket, oxigénpalackot és védőfelszerelést vásároltak, ezek hivatalos átadását jövő hétre tervezik.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb