Csíkszentmihályi gyerekek magyarországi vetélkedőn

358

A csíkszentmihályi Arany János Általános Iskola V–VI. osztályos tanulói április 26-án a magyarországi Seregélyesen a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskolában tartott „Indulj el egy úton!”, természetismereti Turisztikai Vetélkedő döntőjén vettek részt.

A döntőbe való bejutáshoz három fordulóban írásbeli feladatokkal kellett megbirkózniuk a csapatoknak. A feladatok az Országos Kéktúra útvonalával, Magyarország és Erdély rejtett természeti értékeivel, a magyar turizmus és hegymászás történtével kapcsolatosak voltak és az aktív természetjárás népszerűsítését tartották szem előtt. A vetélkedőbe benevezett 74 csapatból a 11 legmagasabb pontszámot elért csapat jutot ta döntőbe.

Iskolánkat a megmérettetésen Péter Anita, Péter Szende, Szőcs Boróka Katalin és Kósa Kovács Tamás képviselte. A gyerekek magukhoz mérten ügyesen teljesítettek.
A döntőt követő napon a szervezőknek köszönhetően nekünk, a távolabbról érkezetteknek pluszélményben lehetett részünk: mivel az írásbeli forduló feladatsorában is szereplő, Tatabánya közelében lévő Gerecse-hegységben rendezett, igen nagy népszerűségnek örvendő Gerecse 10 teljesítménytúrán vehettünk részt a gyerekekkel.
Kiutazásunkhoz, a verseny döntőjén való részvételünkhöz anyagi segítséget nyújtott a Csíkvacsárcsi Közbirtokosság, valamint az Arany János Általános Iskola által működtetetett Csíkszentmihály Jövőjéért Egyesület. Ezúton köszönjük nekik a támogatást, a verseny szervezőinek pedig a szíves fogadtatást!

György Andrea, testnevelő tanár

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek