2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Csíkszentimrén köszöntötte az időseket a Caritas

Szentmisével és ünnepi műsorral köszöntötték tegnap a csíkszetimrei időseket az október 1-jei Idősek Világnapja alkalmából. A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata által megszervezett ünnepségen több mint száz nyugdíjas korú személy vett részt.

Szépkorúakat köszöntöttek a kultúrotthonban. Megbecsülés Fotó: Balázs Árpád
Szépkorúakat köszöntöttek a kultúrotthonban. Megbecsülés Fotó: Balázs Árpád

Október 1-jén a szépkorúakat köszöntik, a világnap megünneplése lassan-lassan mifelénk is gyökeret vert, ezen a napon több figyelem irányul az idősekre. Így történt ez tegnap Csíkszentimrén is. Az ünnepi esemény a katolikus templomban 15 órától megtartott szentmisével kezdődött, majd a helyi kultúrotthonban mutattak ünnepi műsort. A Caritas részéről Péter Szabolcs, a helyi tanács képviseletében pedig Fülöp Kinga alpolgármester mondott köszöntőt, majd a falu fiataljai léptek fel verses-zenés előadással: Holló Piroska középiskolás dalcsokorral, az Arany János Általános Iskola diákjai pedig versösszeállítással tisztelegtek a korosabb generáció előtt. A műsort ünnepi asztal és koccintás követte.
Az Idősek Világnapjára a Caritas több mint tíz Hargita megyei településen készül rendezvénnyel. A csíki régióból még két helyszínre látogatnak el, holnap Gyi­mesfelsőlokon, holnapután pedig Hidegségen igyekeznek majd a helyi polgármesteri hivatalokkal és fiatalokkal együtt megteremteni az ünnepi légkört. Van, ahol mulatságot is szerveznek, élőzenével, bográcsolással és egész napos szabadtéri eseményekkel – osztotta meg velünk Péter Szabolcs, a családsegítő szolgálat csík­sze­re­dai programfelelőse.
A Caritason kívül más, helyi szervezetek is készülnek az Idősek napjára. Holnapután a Művészetek Házában mutatnak be ünnepi műsort Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Idősek Tanácsa és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság szervezésében. Ezen a Haccacá­ré Orpheum társulat lép fel zenés műsorral, a Csíkszentgyörgyi Szé­kely Góbék színjátszó köre az A mü üdőnkbe nem így vót című előadással, majd a Tölgyesi Zenekar és Tánccsoport, illetve Csáki Ele­mér és zenekara szórakoztatják a közönséget. Az előadások után a szervezők svédasztallal, ezt követően pedig zenés mulatsággal várják az a résztvevőket.
Programmal készül a csíkszeredai Riehen Egyesület keretében működő Providentia Idősek Klubja is. Ők október 9-ére, az egyesület tizenegyedik születésnapjára tervezik a megemlékezést. Ez alkalomból a Kájoni János Szakközépiskola Baráti Kezek Önkéntes Csoportja szerepel majd, a klubtagok pedig népdalcsokorral lépnek fel a köszöntésükre egybegyűlt vendégek és családtagok előtt.

Részeg Imola

Kapcsolódó cikkek:

14,325RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb