Csíkszékért díjakat adtak át

68

Csíkszékért díjjal jutalmazott az RMDSZ Csíki Területi Szervezete több, a kultúra, a vidékfejlesztés, a közigazgatás, az oktatás és a sport területén tevékenykedő személyiséget pénteken, Csíkszeredában.

Antal Adorján. Újabb elismerés Fotó: RMDSZ
Antal Adorján. Újabb elismerés Fotó: RMDSZ

Küldöttgyűlést tartott pénteken Csíkszeredában az RMDSZ Csíki Területi Szervezete. Az eseményen jelen volt Kelemen Hunor szövetségi elnök, Borboly Csaba, a szövetség csíki területi szervezetének elnöke, Tánczos Barna szenátor, Lőrincz Csilla, a területi nőszervezet elnöke, a megyei tanács RMDSZ frakciójának csíki tagjai. Eleget tettek a szervezők meghívásának Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa részéről Zsigmond Barna Pál főkonzul és Csige Sándor vezető konzul, valamint a csíkszeredai egyházi elöljárók is.
A küldöttgyűlés a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató díjazottai, Antal Adorján csíkmadarasi szólótáncos és Vrencsán Anita kósteleki énekes produkcióival kezdődött. A két gyerek oklevelet is kapott a szervezet részéről a térség hírnevének öregbítéséért.
Ezt követően kiosztották az RMDSZ Csíkszékért díjait a 2015-ös évre. Kultúra terén azokat a személyiségeket jutalmazzák a díjjal, akik kezdeményező készségükkel, szervezői munkájukkal legaktívabban részt vesznek a kulturális események, rendezvények megszervezésében. Idén a csíkszentsimoni Sándor Árpád és a madéfalvi Ványolós András részesült a díjban. Sándor Árpád a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar vezetője, a 72 tagú zenekar mellet a csíkszenttamási, a tusnádi és a csíkbánkfalvi zenekart is vezeti. Ványolós András zenetanár-karnagy hetente több tíz, akár több száz csíki fiatalt és időset nevel a zene ismeretére és szeretetére.
Az RMDSZ Csíkszékért vidékfejlesztési díjat a kiemelkedő vidékfejlesztési tevékenységért adományozzák azoknak, akik a térség vagy egy adott település mezőgazdaságának fejlesztésével hozzájárultak a mezőgazdaságból élők életminőségének javításához. Idén a díjat a csíkszépvízi Csengő Tejszövetkezet alapítói kapták. A díjat Ferencz Tibor, a község polgármestere vette át.
Az RMDSZ Csíkszékért közigazgatási díjjal azoknak a közigazgatásban dolgozó személyeknek a munkáját ismerik el, akik közéleti tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak a térség fejlődéséhez, a helyi értékek feltárásához és megismertetéséhez. Ebben a kategóriában Bodó Dávid, Csíkkozmás polgármestere és Márk Tibor, Csíkszenttamás polgármestere részesült elismerésben.
Az RMDSZ Csíkszékért oktatási díjjal tünteti ki azokat a közoktatásban dolgozó vagy a közoktatás érdekében tevékenykedő személyeket, akik tevékenységükkel, kiemelkedő közösség és iskolacentrikus munkásságukkal jelentősen hozzájárultak a csíki térség közoktatási rendszerének, településük tanintézményének tárgyi vagy eszmei fejlődéséhez. A díjat Fülöp Lászlónak, a csíkkarcfalvi Mártonffy György Általános Iskola volt igazgatójának ítélték.
Az RMDSZ Csíkszékért sportszervezői díj azoknak a személyeknek adományozható, akik kiemelkedő eredményeket értek el a térségi sportélet megszervezése terén, eredményesen tevékenykedtek a térségi sportélet fellendítésében, működésében. Szintén két személy részesült a díjban: a csíkszentimrei Jakab Károly, illetve a borzsovai Nagy Attila. Jakab Károly a csík­szentimrei Sasok Hokiklub vezetője. Nagy Attila keze alatt fejlődik a csíkkarcfalvi műjégpályán az új hokigeneráció.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.