Csíkszék legnagyobb pityókáját keresik a gazdanapon

179

Több hazai és magyarországi partnerrel közösen az RMDSZ Csíki Területi Szervezete idén is megszervezi a Csíkszéki Gazdanapokat. A 2017. szeptember 29–30. között zajló rendezvény agrárkonferenciával indul pénteken a megyeházán, szombaton pedig állatkiállítással és gazdanappal folytatódik. Utóbbi helyszíne a csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központ udvara, ahol a tavalyi évhez hasonlóan színes programmal várják az érdeklődőket. Lesz állatbemutató, kisállat-kiállítás, helyi termékek vására, különféle lovas vetélkedők és versenyek, gyermek-, illetve kulturális programok.

Bálint Gellért lázárfalvi termelő óriás pityókáit mutatja. Keresik a legnagyobbat

A szervezők szarvasmarha-tenyésztők jelentkezését várják, sor kerül ugyanis a tejhasznú fajták versenyére, valamint húsmarha-bemutatóra.
„Kérjük, lehetőségéhez mérten, minél több szarvasmarhával nevezzen be a Csíkszéki Gazdanapok szombati állatkiállítására, illetve versenyére. A szarvasmarhák versenyén belül a pirostarka (Simmental) és Holstein tejtermelőfajtákat különböztetjük majd meg. Ezeket a fajtákat korosztályuk szerint szeretnénk további alkategóriákban is díjazni. A húsmarhafajták ugyan nem kerülnek díjazásra, azonban látványos Angus, Charolais, Limousine fajtabemutatót szervezünk, amelynek megvalósításához szintén az Ön segítségét kérjük” – áll a gazdákhoz intézett felhívásban. A benevezés díjmentes és igény szerint az állatok szállítása is megoldható. Az érdeklődő gazdák a csiliparpad@yahoo.com e-mail-címen vagy a 0727–716488-as telefonszámon jelezhetik részvételi szándékukat szeptember 27-én, szerdán déli 12 óráig.
A szervezők keresik továbbá Csíkszék legnagyobb pityókáját is. Amennyiben valaki a most zajló pityókaszedés során feltűnően nagy méretű gumót talál, arra kérik, hozza azt el a rendezvényre 13 óráig, ahol lemérik. Az első helyezett elnyeri a Csíkszék 2017-es év legnagyobb pityókáját termelő gazdája díjat, illetve egyéb jutalomban is részesül.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek