szerda, november 25, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Csíknak nem kellettek, Bukarestnek igen: A Steaua színeiben lettek bajnokok

Öt csíkszeredai és egy moldáv sportolónak köszönhetően nyerte meg az országos motocross csapatbajnokságot a Bukaresti Steaua. A csíkiak három kategóriagyőzelemmel és két dobogós hellyel járultak hozzá a fővárosiak sikeréhez.

Erőss Koppány győzelme jelentette a csapatbajnoki címet a Steauának                              Fotó: Bónis Annamária

Temesjenő adott otthont az elmúlt hétvégén az országos motocross csapatbajnokságának, amelyre két klub, a Moto Extrem Lugos és a Bukaresti Steaua pályázott nagy eséllyel.
Az idei csapatbajnokságon öt csíkszeredai – Fazakas Zoltán, Okos Zsolt, Erőss Koppány, Erős Kund és Becze Csillag Vincze –, valamint egy moldáv motoros – Cociu Mihai – harcolt a bajnoki címért a Steaua színeiben. A székely légió a moldáv sportolóval kiegészülve nagy harcot vívott a Moto Extrem motorosaival, végül az utolsó futam és annak győzelme döntötte el a csapatbajnoki cím sorsát a Steaua javára.
Fazakas Zoltán a veterán kategóriában nyerte meg a futamot, Okos Zsolt az amatőrök között diadalmaskodott, Cociu Mihai pedig az MX1 géposztályban szerezte meg a győzelmet. Erőss Kund a 85 cm3 géposztályban harmadik lett, míg Becze Csillag Vincze értékes pontokat szerzett csapatának az 50 cm3 géposztályban a harmadik, valamint a 65 cm3 géposztályban a negyedik helyezésével. Ekkor a lugosi és a fővárosi klub pontokban egyformán állt, az utolsó, az MX2 kategória futama döntött. Akárcsak az egyéni pontvadászatban, a csapatbajnokságon sem sikerült ellenfeleinek legyőznie Erőss Koppányt, aki sikerével bebiztosította a Steauának a bajnoki serleget.
– Sokan kérdik, miért éppen a Steauának versenyeznek a csíki sportolók, a válasz egyszerű: a fővárosi klubtól kapunk támogatást, míg az itthoniakat nem érdeklik annyira a motorsportok. Voltak tárgyalásaink a városvezetéssel, hogy a VSK Csíkszeredához leigazoljunk, ám konkrét támogatói választ nem kaptunk. A Steaua pedig tárt karokkal fogadott és támogatást is nyújt. A fővárosiak állják a motorosok licencdíját, a biztosítást, a benevezési költségeket, szállást és étkezést biztosítanak a kiszállások alkalmával, illetve év végén prémiumot is kapnak a sportolók. A csíki motorosok állják a teljes versenyfelszerelést, a technikai hátteret a családta­gok, ismerősök, barátok, rokonok biztosítják, segítségük nélkül sem csapatban, sem pedig egyéniben nem lehetett volna Csíkszeredának bajnoka motocrossban – mondta lapunknak az Erőss testvérek, Kund és Koppány édesanyja, Bónis Annamária.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb