Csíkiak a román válogatottban

80

Két korosztályos román labdarúgó-válogatottba kaptak behívót az FK Csíkszereda labdarúgói. A Cipruson edzőmérkőzéseket játszó válogatottban két, míg a Spanyolországba utazó U18-as keretben szintén két labdarúgó van ott.

Az FK Csíkszereda labdarúgóklub nem kevesebb mint négy sportolóját hívták be két különböző korosztályos válogatottba. A Cipruson edzőmeccseket játszó U16-os válogatottba Toni Suciu, illetve Szondi Botond kapott behívót. Előbbi csereként pályára is lépett a román válogatott által 3–2 arányban megnyert első találkozón. A második meccset ma 14 órától rendezik. Ez a válogatott az ősszel kezdődő U17-es Európa-bajnoki kvalifikációs küzdelmekre készül.
Az U18-as válogatottba szintén két csíkszeredai kapott behívót Bara Levente, illetve Antal Barna személyében. A Florin Bratu által irányított válogatott Spanyolországba utazik, ahol február 9–13. között három felkészülési mérkőzést játszik Norvégiával, Lengyelországgal és Csehországgal. Ezen keret is az őszi U19-es Európa-bajnoki selejtező tornára készül.

Edzőmérkőzések
Az FK Csíkszereda U15-ös, U16-os, U17-es, illetve U19-es csapatai edzőmeccseket játszottak az elmúlt napokban.
A Felcsúton edzőtáborozó U15-ös, illetve U16-os alakulat a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia korosztályos alakulataival mérte össze erejét. A kisebbek 2–0-ra, míg a nagyobbak 2–1-re kaptak ki.
Az U17-es alakulat Valentin Suciu edző irányítása mellett a szerbiai Ópazóván, a Szerb Labdarúgó Szövetség edzőközpontjában edzőtáborozik, ahol le is játszották első meccsüket. Az ellenfél a TSC Tapolya volt, akiktől 1–0-s vereséget szenvedtek. Habár a pályán ellenfelek voltak, a pályán kívül nagyon jó az együttműködés a két klub között. Tegnap az U17-es csapatok együtt kirándultak Belgrádba, ahol a Voždovac stadionjában megtekintették az Ifjúsági Bajnokok Ligája 1/16 döntő mérkőzését a belgrádi FK Brodarac és a Manchester United között. A román Elit ligában szereplő U19-es alakulat Purguly Árpád vezetésével Kisvárdán edzőtáborozik, ők is túl vannak már egy meccsen. A csíki fiatalok Fehérgyarmattól 2–0-s vereséget szenvedtek.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek