Csíki úszósikerek Bákóban: Nyolc éremmel tértek haza

63

Bákóban tartottak nemzetközi úszóversenyt az elmúlt hétvégén, amelyen kétszáz sportoló vett részt. A VSK Csíkszereda Trandafir Norbert edző vezetésével öt sportolóval volt jelen a Bákó-kupán, a csíkiak összesen nyolc éremmel tértek haza a viadalról.

Balog Henrietta négy dobogós hellyel zárt a Bákó-kupán                                     Fotó: Halmágyi Zsolt / archív

Tizenöt hazai és egy moldáv csapat részvételével rendezték meg az elmúlt hétvégén a Bákó-kupa nemzetközi úszóversenyt. A kétszáz sportolót felvonultató eseményen a VSK Csíkszereda Trandafir Norbert edző vezetésével öt úszóval volt jelen a rangos viadalon.
A csíki sportolók közül Balog Henrietta szerezte a legtöbb érmet, a csíki lány 100 méteres mellúszásban és 100 méteres gyorsúszásban a harmadik, míg 100 méteres hátúszásban és 200 méteres gyorsúszásban a második helyen zárt. Erőss Nóra megnyerte a 100 méteres mellúszást, a 200 méteres vegyes úszásban és a 100 méteres hátúszásban a harmadik lett. Bajkó Zalán 100 méteres mellúszásban lett a második, míg Farkas Dániel 50 méteres hátúszásban a harmadik helyen végzett. A csíki csapatból még Erőss Hanna vett részt a Bákó-kupán.
A sportolók következő versenye a Csíki Csobbanóban lesz, a jövő hét végén a megyeszékhelyi uszoda ad otthont a 25 méteres medencébe kiírt felnőtt és ifjúsági országos bajnokságnak.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek