Csíki sporttámogatások

66

Több mint kétmillió lejről döntött a héten Csíkszereda önkormányzata, valamint polgármesteri hivatala, amellyel különböző sportágakat támogatnak. A Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói és cselgáncsozói, illetve az FK Csíkszereda focisai kapnak a legtöbb pénzt.

Rendkívüli ülésen döntött Csíkszereda önkormányzata a Csíkszeredai Sportklub támogatásáról, pénteken ugyanakkor a város vezetése nyilvánosságra hozta azon pályázatok listáját, amelyet a polgármesteri hivatal idén támogat. A megyeszékhely 2 093 000 lej támogatásról döntött.
Csíkszereda önkormányzata pén­teki rendkívüli ülésén 825 ezer lejes támogatásról döntött, melynek kedvezményezettje a Csíkszeredai Sportklub. A fenti összeg­ből a jégkorongozókat támogatják a 2017/2018, a 2018/2019 és a 2019/2020-as idényben, míg a cselgáncsozók az idei, a jövő évi és a 2020-as évben részesülnek a város finanszírozásából. A határozat alapján a Sportklub idén és jövőben 350-350 ezer, míg 2020-ban 125 ezer lejt kap a várostól.
A jégkorongozók a 2017/2018-as idényben 250 ezer lejt költhetnek az Erste Ligában sorra kerülő mérkőzéseik külföldi kiszállásaira, illetve hazai találkozók megszervezésére, míg a cselgáncsozók a március–november közötti időszakban a megítélt támogatásból finanszírozhatják 100 ezer lej értékben a 2020-as olimpiára, az U18-as és U21-es sportolók Európa-kupára való felkészülését, valamint az Európa-bajnokságon, Pánamerikai Játékokon, illetve Grand Prix versenyeken való részvételt.
A csíkszeredai polgármesteri hivatal pénteken közzétette azon klubok és sportegyesületek listáját, akik sikeresen pályáztak sporttevékenységekre. Eszerint az FK Csíkszereda 800, az Imperial WET SK 200, az Intersport SE – Novak Team kerékpárcsapat – 158, a Caissa Sakk Klub 68, a Transylvanian Tenis&Squash SE 14, a Koka’s SK 11, a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület pedig 10 ezer lejt nyert pályázati úton. A Real Dance SE három, a Hockey Klub Zsögödi Medvék SK pedig négyezer lej támogatást kap szintén pályázati úton a várostól.
Egyébként a megyeszékhely önkormányzatánál összesen 1,3 millió lejre lehetett pályázni, első körben 1,268 lejre nyújtottak be sikeres támogatási kérelmeket, az önkormányzat pályázatelbíráló testülete csupán egyetlen kérvényezőnek utasította vissza a pályázatát. A fennmaradó 32 ezer lej újrapályáztatásáról később dönt a polgármesteri hivatal.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 12-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek