2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Csíki sikerek raketlonban

[dropcap]A[/dropcap] hétvégén raketlonversenyt szervezett a Transylvanian Tenisz&Squash klub. A versenyt az egyesület pályáin és a Kájoni János Szakközépiskola tornatermében rendezték, ahol a négy ütősport kombinációjából gyűjthettek pontokat a versenyzők. Több mint 30 jelentkező volt. Érkeztek sportolók Sepsiszentgyörgyről, Csíkszeredából, Brassóból, Kolozsvárról, de akadt, aki Magyarországról érkezett. Egyéniben és duplában is nyertek a csíkiak.
A raketlon ütővel játszható sport, mely a négy legnépszerűbb ütős játék, az asztalitenisz, a tollaslabda, a fallabda és a tenisz kombinációja. A sportág Finnországból és Svédországból származik az 1980-as évekből. A játék szabályai szerint a versenyzőknek a négy alap sportág mindegyikében 21 pontos szetteket kell lejátszaniuk. A játszmák sorrendjét a könnyebb ütőtől a nehezebbig határozták meg, vagyis asztalitenisz-, tollaslabda-, squash- és tenisz-szettek követik egymást. A győztes az, aki több pontot szerez a játszmák során.
Eredmények: női egyéni: Borbély Anna (Csíkszereda), 2. Szász Kincső (Csíkszereda), Szabó Mercédesz (Magyarország); páros: 1. Szász Kincső–Dan Gongu, 2. Borbély Károly–Borbély Anna, 3. Radu Ionescu–Szabó Mercédesz; férfi egyéni: 1. Radu Ionescu, 2. Dan Gongu, 3. Pataki Imre (Csíkszereda). A szakág romániai elnökének elmondása szerint nincs az országban jelenleg olyan hely, ahol az ilyen versenyeket jól meg lehetne szervezni. Az itteni adottságok viszont nagyon jók, és a következő évben is Csíkszereda fog otthont adni az országos bajnokságnak. A szervezők ezúton is köszönik a Téglás Panzió segítségét, illetve a további szponzorok támogatását, akik jóvoltából a versenyzők között kisorsolásra került nyolc darab 3D avatar szemüveg és két Go-Pro kamera.

A páros verseny dobogósai
A páros verseny dobogósai

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb