Csíki sikerek Marosvásárhelyen

Érmekkel tértek haza

58

A Maros-kupával díjazott nemzetközi ökölvívó-viadalról három éremmel tértek haza a csíkszeredai sportolók. A Bene Regaz SE ökölvívói az elmúlt héten edzőtáborban voltak, ennek keretében vettek részt a marosvásárhelyi versenyen. A jövő héten Török Eszter újra ringbe száll, ezúttal a felnőtt országos bajnokságon szerezne elsőséget a csíki sportoló.

Jól szerepeltek a Maros-kupán a csíki ökölvívók

Marosvásárhelyen egy nem­zetközi ökölvívótornán vettek részt a csíkszeredai Bene Regaz SE sportolói, a torna egy egyhetes edzőtáborozás részét is képezte. A csíki ökölvívók az országos bajnokságra készülnek, elsőként Török Eszter száll ringbe, aki immár a felnőttek között is megnyerné a pontvadászatot.
– A hónap első hetében hat sportolóval vettünk részt Tusnádfürdőn egy edzőtáborozáson, a hetes felkészítő egyik mozzanata a Maros-kupa volt, ahol három ökölvívónk teljesített nagyon jól – mondta lapunknak Todor Loránd, a Bene Regaz SE edzője. Hozzátette, az egyhetes táborozás a közelgő korosztályos országos bajnokságokra való felkészülés jegyében zajlott.
A Maros-kupán két maros­vá­sárhelyi, valamint egy mol­dáv, szász­régeni, nagyszebeni, vajdahunyadi, kolozsvári, aranyosgyéresi, zsuki, dánosi és a csíkszeredai Bene Regaz SE ökölvívói vettek részt, a sportolók számára összesen huszonöt mérkőzést rendeztek a házigazdák. A csíki csapat három sportolóval indult a nemzetközi viadalon, közülük Tamás Sámuel a gyerekek 38,5 kilogrammos súlycsoportjában egy bemutató mérkőzést vívott. A junior korosztályban a 46 kilogrammosok között Rostás Traian, az 52 kilogrammos súlycsoportban pedig Farkas József is pontozással győzte le ellenfeleit.
– A regionális versenyek egyrészt jó erőfelmérők, megtudjuk, hogy az országos bajnokságra készülő sportolóink hol is állnak jelenleg a felkészülésben, ugyanakkor a meccsrutinhoz is hozzászoknak – mondta Todor Loránd.
A Bene Regaz SE sportolói közül elsőként Török Eszter harcol majd a bajnoki címért. A csíki lány tavaly megnyerte az ifjúsági országos bajnokságot súlycsoportjában, a felnőttek között elhódította a Románia-kupát, jelen volt a 22 év alattiak Európa-bajnokságán Oroszországban, illetve indult a madridi felnőtt kontinensviadalon is.
– Vasárnap utazunk Eforie Nordra, hétfőn mérlegelés és sorsolás, itt nagyon sok minden eldől majd. Nem mindegy ugyanis, hogy Eszter milyen ágra kerül, de úgy érzem, jól felkészült és súlycsoportjában, az 54 kilogrammosok között megnyerheti a bajnoki címet. Egyébként ezt várom én is, és a román válogatott edzője is tőle – nyilatkozta lapunknak a csíki sportoló edzője,Todor Loránd.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek