Csíki sikerek

87

Gyergyóditró adott otthont a hétvégén az országos AmaTur sorozatban számító B kategó­riás asztalitenisz-tornának. A szombati, Tavasz-kupával díjazott tornán két kategóriában összesen kilencvenketten álltak asztalhoz. Mindkét kategóriában csíkszeredai sportoló győzött.

A nyílt kategória díjazottjai

Idén immár a harmadik asztalitenisz-tornát szervezték meg Hargita megyében az országos AmaTur-sorozatban. Január közepén Székelyudvarhelyen A, január végén Gyergyószárhegyen pedig B kategóriás verseny volt, harmadikként Gyergyóditró volt a házigazda, ahol szombaton szintén B kategóriás tornát tartottak.
A Tavasz-kupával díjazott viadalt két kategóriában tartották, és összesen kilencvenketten álltak rajthoz. A nyílt versenyt – amelyen 23-an küzdöttek – a csíkszeredai Lakatos Zsolt nyerte a marosvásárhelyi Bauer Lajos előtt, a harmadik helyen Polotca Ștefan (Erdőszentgyörgy) és Irsai István (Marosvásárhely) végzett. Az amatőr kategóriában hatvankilencen álltak asztalhoz, ezt a csoportot a csíkszeredai Kovács István nyerte a maroshévízi Balla Péter előtt, a harmadik helyen pedig Predescu Levente (Csíkszereda) és Ráduly Ovidiu (Gyulakuta) zárt.
Április 6-án van Nemzetközi Asztalitenisz Nap, az alkalomból világszerte több tornát rendeznek. Mivel a hétvégén a magyar keresztény egyházak, míg egy héttel később, április 8-án az ortodoxok ünneplik a húsvétot, így a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) jóváhagyásával Romániában április 10–15. között tartanak a világnap alkalmával B+ kategóriás AmaTur-tornákat. Hargita megyében öt torna zajlik majd. Április 13-án, 14-én és 15-én Maroshévízen a polgármesteri hivatalban, 14-én Gyergyóditróban a Gál Ferenc Sportteremben és Csíkszeredában a József Attila Általános Iskola sporttermében tartanak B+-os AmaTur-tornákat.
Tavaly a Nemzetközi Asztalitenisz Nap alakalmából Romániában 112 tornát tartottak – Hargita megyében Csíkszeredában kettőt, egyet-egyet pedig Gyergyóditróban és Maroshévízen –, idén eddig a világ 68 országából 277 tornát tart számon az ITTF, ebből a legtöbb, 153 Romániában zajlik majd.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 27-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek