2021. május 17, hétfő.
Hirdetéscustom_html_banner1

Csíki siker, udvarhelyi vereség: Bajban az SZFC

A korábbi éllovas legyőzésével újabb értékes három pontot szerzett az FK Csíkszereda a hazai labdarúgó 2. Liga 15. fordulójában, viszont a Székelyudvarhelyi FC kikapott a harmadosztály 5. csoportjának 11. játéknapján, így a Küküllő parti csapat nemhogy maradt a kiesési zónában, hanem öt pontra nőtt hátránya az első bentmaradást érő helytől. Az FK sem nyugodhat meg, hiszen elúszott a Daco-Getica elleni sikerért járó három pontja, mivel a fővárosiak visszaléptek a bajnokságtól, a csíkiak pedig egyelőre közelebb vannak a kiesést jelentő helyekhez, mint az élvonalhoz.

Eredményesen játszott pénteken az FK Csíkszereda. Dobogós elleni siker      Fotó: László F. Csaba

Korábbi éllovast, de jelenleg is dobogós helyezett csapatot győzött le pénteken az FK Csíkszereda a hazai labdarúgó 2. Liga 15. fordulójában. A csíkiak ugyan a múlt héten elvesztettek három pontot, de a pénteki siker is értékes három egységet ért. A Székelyudvarhelyi FC továbbra is gödörben van, a Küküllő partiak a 3. Liga tizenegyedik fordulójában hazai pályán szenvedtek vereséget, így maradtak a kiesést jelentő veszélyzónában.
Villanyfényes meccsel, tévéközvetítéssel és győzelemmel emlékezhettek a csíki szurkolók a tavalyi Dinamo elleni Románia-kupa-sikerre: napra pontosan egy évvel korábban rendezték az első villanyfényes meccset a megyeszékhelyen, első alkalommal közvetített három tévétársaság is labdarúgást Csíkszeredából és először jutott a sorozatban a legjobb nyolc közé csíki focicsapat. Pénteken pedig ismételni tudott az FK, ám ezúttal bajnoki meccsen sikerült győznie a volt éllovas, jelenleg is dobogós Turris-Oltul ellen. Az első félidőben három nagy helyzetet is kihagyott az FK, a 14. percben Magyari lövését követően védett a vendégek kapusa, hét perccel később Majzik viszont kissé pontatlan volt és elkerülte a kaput a labda, újabb négy perc elteltével szabadrúgást végezhetett el a hazai csapat, ám Erdei 25 méterről nem találta el a kaput. A szünetig a vendégek nem voltak túl aktívak, inkább a középpályán járatták a labdát, veszélyt nem jelentettek támadásaik a csíki kapura.
A pihenőt követően volt egy ziccere a vendégcsapatnak, Megrut viszont a lövés pillanatában elcsúszott. Az 54. percben Erdei kapura lövését még védeni tudta a vendégek hálóőre, öt perccel később viszont tehetetlen volt már ő is. Kálmán a vendégek tizenhatosa előtt egy csellel becsapta védőjét, majd a jól eltalált lövését követően a labda a Turris-Oltul kapujába került. Az utolsó fél órában hiába voltak aktívabbak a vendégek, csak két alkalommal tudtak nagyobb veszélyt okozni a csíki kapu előtt, ám mindkétszer Gyengének sikerült hárítani a lövéseket, míg hazai részről Magyari előtt adódott lehetőség, ám lövését követően a labda elszállt a kapu fölött.
A Daco-Getica visszalépésével a fővárosiak eredményeit törölték, többek között az FK is vesztett egy sikert és a vele járó három pontot, így 16 egységük van 15 forduló után a csíkiaknak, a 14. helyen állnak. Az utolsó, kiesést érő helyen a resicabányaiak 15 ponttal állnak, így nincs túl kényelmes helyzetben az FK, de tekintettel arra, hogy a tizedik FC Argeș 18 pontot gyűjtött, a középmezőnytől sincs túl messze Valentin Suciu csapata.

Nehéz helyzetben az SZFC
Hatodik vereségét szenvedte el szombaton a Székelyudvarhelyi FC a 3. Liga 2019/2020-as idényében, noha a Sănătatea ellen sem játszott rosszul Demény Norbert csapata. Az udvarhelyiek az első félidőben többet birtokolták a labdát, Pál és Tcaciuc révén helyzetük is volt, a vendégek pedig Vladau révén jártak közel a gólszerzéshez. Az első játékrész hosszabbításában viszont a Sănătatea megszerezte a vezetést, miután egy jól beívelt szöglet után Roman a hazaiak kapujába lőtte a játékszert. A pihenőt követően a kolozsváriak védték ugyan előnyüket, ám ellentámadásaikkal rendre veszélyt tudtak okozni. Az SZFC tízpercnyi játék után jutott nagy lehetőséghez, ám Dinu szabadrúgását követően elkerülte a kaput a labda, majd Crisan és Iovu próbálkozásait a vendégek kapusa védte. A meccs hajrájában Szőlősire nem figyeltek a védők, a kolozsvári játékos pedig megszerezte csapata második találatát, így újabb vereséget könyvelhetett el az udvarhelyi gárda.
Az SZFC egyre nehezebb helyzetben van, az idei pontvadászatban mindössze egy sikert aratott a csapat, a négy döntetlen mellett pedig hatszor kapott ki, így hét ponttal a 14., kiesést jelentő helyen áll a gárda. Mi több, a veszélyzónát egyhamar nem is hagyják el a székelyudvarhelyiek, hiszen öt pont a lemaradásuk az első bennmaradást érő helyezetthez képest.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

16. Erdélyi Táncházzenészek Találkozója

Kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat, mesterkurzusokat és jó hangulatú muzsikálásokat tartottak az elmúlt hétvégén a XVI. Erdélyi Táncházzenészek Találkozóján. Az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesülete szervezte négynapos rendezvénynek...

Sikerrel zárult az Erdélyi Vállalkozói Iskola

Közel félszáz jelentkezőből választották ki azt a 18 fiatal vállalkozót, aki négy hétvégés műhelytáborban szerezhettek használható tudást, amit cégük fejlesztésében, elképzeléseik megvalósításában alkalmazhatnak. A...

Tízezer lejt szán az SZKA környezetvédelmi projektekre

Összegyűlt a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) Zöld alapja, így idén is támogatni tudják az udvarhelyszéki civil szervezetek környezettudatosságra ösztönző programjait, sőt, ehhez kapcsolódó eszközbeszerzésre...

Legfrissebb