Csíki siker műkorcsolyában

86

Hét országból összesen hatvanöt sportoló vett részt Bukarestben a hétvégén tartott EDU Trophy elnevezésű nemzetközi műkorcsolyaversenyen. Egy kategóriában csíkszeredai siker született.

Andrea Ureche egyetlen csíki résztvevőként megnyerte korosztálya versenyét

Első alkalommal tartottak a hétvégén műkorcsolya­verenyt a tavaly év végén átadott otopeni-i Telekom Arénában. A Ion Țiriac által épített műjégpályán hét országból összesen 65 sportoló vett részt az első alkalommal kiírt EDU Trophy versenyen. A viadalra a hazai versenyzők mellett német, olasz, norvég, moldáv, bolgár és ukrán műkorcsolyázók vettek részt.
Bogyó Löffler Mária, az ISK Csíkszereda edzője lapunknak elmondta, a szerdától szombatig zajlott viadal színvonala nagyon magas volt.
– Nagyon remek körülmények között tartották meg a viadalt, amelyen Csíkszeredából csak egy versenyző vett részt, aminek viszont nagyon örülök, hogy sikerrel térhettünk haza – mondta a csíkszeredai edző. Andrea Ureche a Basic Novice B kategóriában lett első, megelőzve a németországi Rebeca Sandulescut és a bolgár Maya Ivanovát.
A csíkszeredai szakember a jó hír mellett egy, a csíkiak számára rossz hírt is közölt.
– Az otopeni-i pálya megnyílásával a hazai korcsolyaszövetség módosította versenynaptárát. Az idény összes versenyét ezentúl a Telekom Arénában tartják meg, az eredeti kiírás szerint lettek volna még viadalok Csíkkarcfalván, Csíkszeredában és Brassóban is, most ezeket mind az új létesítményben tartják meg. Ez a szövetség számára kevesebb költséggel jár, hiszen a bírókat nem kell utaztatni, nekik így nem kell szállási és egyéb, a tartózkodással járó költségeket fizetni, de nekünk, csíkszeredaiaknak viszont az új helyszínen való versenyzés jóval többe fog kerülni – nyilatkozta lapunknak Bogyó Löffler Mária.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.