Csíki siker Moldáviában

DélKelet-Európai bajnokságon a csíkiak

215

Moldova Köztársaság adott otthont a tájfutók Délkelet-Európai Bajnokságának, amely egykor Balkán-bajnokság néven szerepelt. A viadalon többek között két csíkszeredai sportoló is indult a román válogatott tagjaként, mindketten remekül szerepeltek. Ráduly Réka a román váltóval aranyérmet szerzett.

Ráduly Réka és édesanyja, Annamária a válogatott tagjaként vett részt a moldáv viadalon

A VSK Csíkszereda két sportolója is részt vett a romániai válogatottal a tájfutók Délkelet-Európai Bajnokságán. A viadal a Balkán-bajnokság utóda, a versenyen Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Horvátországból, Szerbiából, Törökországból, Szlovéniából, Észak-Macedóniából és Romániából, valamint a házigazda Moldova Köztársaságból vettek részt sportolók.
A romániai válogatottnak két csíkszeredai is tagja volt: az ifjúsági lányoknál – 16 éves korosztály – Ráduly Réka, a felnőtt nőknél pedig Ráduly Annamária képviselte a VSK Csíkszeredát
A női Elit kategóriában Ráduly Annamária a sprintversenyen a 16., a középtávú futamon a 11., hosszútávon a nyolcadik, míg a váltók versenyében a romániai válogatott tagjaként a negyedik helyen zárt.
A 16 évesek korcsoportjában a lányok versenyében Ráduly Réka a 16. helyen zárt sprintben, a középtávú futamon a nyolcadik lett, hosszútávon a 12 helyen ért célba, míg a korosztályos váltók viadalán a román válogatott tagjaként az első helyet szerezte meg csapatával.
A tájfutók következő megmérettetése szeptember 5. és 8. között lesz, az országos bajnokságnak a Prahova megyei Poiana Vărbilău ad otthont. Vasárnap Nagybányán tartják a tájbringa országos bajnokság ultrahosszú távú futamát, egy nappal korábban viszont a tájfutók Máramaros-kupájára kerül sor.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek